ozzy1979 pisze:Kolego, nie daj sie nabierać na ceny w ASO, bo przepłacisz razy 3.
ozzy1979 pisze:Jak lubisz przepłacać, to przepłacaj :-D ja wolę to samo, tylko od producenta,
Na prawdę nie wiem co Cię tak rozbawiło

. Jak na razie nie podałeś, kto jest producentem wosku do profili zamkniętych dla VW, tzn konkretnie jaka firma i nazwa preparatu. Jeśli bym dysponował takimi danymi to bym wybrał preparat wprost od producenta, a nie z etykietą VW. Wiec jeśli znasz konkrety to podaj, bo ja jestem zdecydowany na użycie właśnie ich, nie chcę "iść" w marki mi nieznane. Poza tym chyba przesadzasz z tą różnicą w cenie między Twoim Pyrmo a preparatem od volkswagena:
Twój Dinitrol 1000 marki Pyrmo do profili zamkniętych - 1litr - 49,82 zł
Cavity Sealant VW - 1litr - 59,64 zł
Preservation Wax VW -1 litr - 63,40 zł
Różnica jest żadna (nie żadne x3), więc obstaję jednak przy wosku do profili vw, tylko nie wiem który wybrać.
ozzy1979 pisze:O ori wosku nie słyszałem
ale chyba czytałeś bo pisałem o nim powyżej

, a nawet pewnie widziałeś zdjecia (chyba, że się nie wyświetlają), wrzuciłem też numery z Etki itd. Pisząc ori wosk zastosowałem oczywiście skrót myślowy, zakłądając, że kazdy skapuje ze chodzi o puszkę z numerami VW który można nabyć w ASO, myślałem, że to jest oczywiste.
Przypomnę, że pytam o to, który z tych dwóch jest tym który się znajduje w progach golfów mk2 (cavity sealant czy preservation wax?).
ozzy1979 pisze:Proszę bardzo - profile zamknięte Mercedesa W124 rocznik 87 (więc ma aktualnie 26 lat) otwarte i sfocone tej wiosny:
No ok mamy zdjęcie profili w mercedesie jak zakładam zabezpieczonych fabrycznie i sfotografowanych tej wiosny. Jeśli tak to jedynie dowodzi skuteczności fabrycznego zabezpieczenia Mercedesa. Ze zdjęc można wywnioskować, że jest równie dobre jak to volkswagena.
ozzy1979 pisze: ja wiem tylko jak się kręca pewne mechanizmy w firmach i wiem, że nie ma czegoś takiego jak oryginalny wosk :-D To, że na puszcze jest logo VW czy MB czy Cadillaca nie znaczy to, że te koncerny to wyprodukowały.
Hehe no co Ty nie powiesz, przecież to jest wiedza na poziomie podstawowym i co jak co ale komuś kto ma 640 "pomógł" nie wypada pisać takich oczywistości :p. Zamiast tego podaj firmę która robi ten preparat dla Volkswagena, bo jak na razie to fajnie sobie gadamy, ale nie ma konkretów.
Dodam też, że nie chciałbym, żeby z tego wątku zrobił mi się kącik przekonywania do danej firmy, bo nie po to zakładałem ten temat. Ok podałeś raz markę której ufasz, jestem wdzięczny za pomoc, podziękowałem za poradę, przyjąłem do wiadomości, a teraz proszę o zaakceptowanie mojego wyboru

i pomoc przy zdecydowaniu który preparat wybrać. 1 czy 2? Który będzie się bardziej nadawał? Może ktoś miał z nimi do czynienia?