Zawieszenie od GTI do TDI
Moderatorzy: Michał_1977, italiano_83, G0 Karcio, Haki, Qto, marcin7x5, VIP
-
- Nowicjusz
Witam wszystkich. Mam do kupienia GOLF 3 GTI 2.0 8v na części i mam pytanko, czy całe przednie zawieszenie razem z półośkami będzie pasowało do TDI 1z ? Tak samo chciałem przełożyć tylne zawieszenie (belkę razem z amortyzatorami, ponieważ GTI ma twardsze i niższe zawieszenie oraz tarcze hamulcowe z tyłu)
wiesz jak jest...
...a nie jest dobrze :)
- Michał_1977
- _
- Auto: Golf mk2 (ARL)
Golf mk5 (BKD)
Audi A3 8L (ASZ)
Audi A3 8P (BMM) - Silnik: Zły!
- Kontakt:
Jeżeli ma przeguby wewnętrzne 100mm,to będzie pasować.Reszta też.
Przeguby oczywiście można przełożyć
Przeguby oczywiście można przełożyć
-
- Nowicjusz
Dzięki bardzo za odpowiedz czyli krótko, pasujeee
wiesz jak jest...
witam nie chce tworzyć nowego tematu mam podobne pytanie chciałem przejść na rozstaw 5x100 o ile tył pasuje bez problemu to mam pytanie odnośnie przodu czy wahacze z vr6 pasują do "wózka" z tdi czy stabilizator z vr6 pasuje? i jeszcze jedno pytanie czy do zwrotnic z vr6 pasują zaciski z audi s2 bo w googlach znalazłem jakieś mętne informacje na ten temat a nie chce rezygnować z tych zacisków bo są zadowalające
Kolego audifans cały zawias na rozstaw 5x100 jest inny. Wahacze są dłuższe itp. nawet przewód hamulcowy do zacisków pod tarcze 288 trzeba zmienić.
- Paweł Marek
- V.I.P.
audifans, zadajesz własne pytanie w innym temacie, musisz choć słówka napisać czy również chodzi ci o golfa III.
Co do zacisków z s2 nie wiem, reszta jeśli przekładasz całość pasuje, co do stabilizatora to zależy jaki masz teraz u siebie - właśnie po to trzeba precyzyjnie pytać.
A wahacze nie są dłuższe, różnią się mocowaniem końców stabilizatora , pasują więc razem ze stabilizatorem
Co do zacisków z s2 nie wiem, reszta jeśli przekładasz całość pasuje, co do stabilizatora to zależy jaki masz teraz u siebie - właśnie po to trzeba precyzyjnie pytać.
A wahacze nie są dłuższe, różnią się mocowaniem końców stabilizatora , pasują więc razem ze stabilizatorem
Kto o coś spytał i uzyskał poradę niech czuje się zobowiązany napisać o rezultatach -pomogło, nie pomogło, jakie było właściwe rozwiązanie problemu.
chodzi mi oczywiście o golfa III, posiadam cały zestaw wahacze stabilizator przewody zwrotnice tarcze zaciski z vr6 i teraz pytanie czy wahacze i stabilizator będą pasować do moich sanek w dieslu czy musza też być z vr6, stabilizator mam teraz 17mm z tego co pamiętam.
wiem ze wahacze maja inny kształt mocowanie łącznika stabilizatora inny sworzeń inne odsadzenie tarczy interesuje mnie czy to można założyć do sanek z golfa III TDi
drugie pytanie było czy do zwrotnic z vr6 można założyć zaciski z s2 przy tarczy 280x24 z rozstawem szpilek 5x100, jeżeli trzeba to założę nowy temat jeśli w tym nie można odpowiedzieć??
wydaje mi się że napisałem o wszystkich szczegółach jakie wiem jeśli mam coś jeszcze sprecyzować to piszcie
wiem ze wahacze maja inny kształt mocowanie łącznika stabilizatora inny sworzeń inne odsadzenie tarczy interesuje mnie czy to można założyć do sanek z golfa III TDi
drugie pytanie było czy do zwrotnic z vr6 można założyć zaciski z s2 przy tarczy 280x24 z rozstawem szpilek 5x100, jeżeli trzeba to założę nowy temat jeśli w tym nie można odpowiedzieć??
wydaje mi się że napisałem o wszystkich szczegółach jakie wiem jeśli mam coś jeszcze sprecyzować to piszcie
Faktycznie wachacze są te same przepraszam za pomyłke A jak z drążkami kierowniczymi? nie są czasem ciut dłuższe?jak robiłem Swapa z Vr6 na 1.9 AAZ to przekładałem kołyske z wahaczami i zwrotnicami i po złożeniu jedno koło patrzyło na drugie bo Przekładni nie zmieniałem
nie wiesz czy dało by rade wyregulować na zbierzności czy trzeba zmienić też drążki kierownicze?
- Paweł Marek
- V.I.P.
napewno inne sa koncówki drążków do zawieszenia z GTI czy VR, natomiast co do samych drążków o ile wiem musza być odpowiednie do posiadanej maglownicy której są dwa typy ZF i TRW-XTR to trzeba popatrzeć co masz, to już sa tanie rzeczy wyjdzie w praniu
Kto o coś spytał i uzyskał poradę niech czuje się zobowiązany napisać o rezultatach -pomogło, nie pomogło, jakie było właściwe rozwiązanie problemu.