Jakie wysokośći mogę mieć springi
Moderatorzy: Michał_1977, italiano_83, G0 Karcio, Haki, Qto, marcin7x5, VIP
Witam wszystkich mam taki dylemat gdyż chce sobie trochę obniżyć mój samochodzik. mam nowe (no prawie) amortyzatory z przodu i czy ktoś mógł by mi powiedzieć jaka jest minimalna wysokość springów które bym mógł założyć na te amortyzatory i jednocześnie obniżyć samochód?? tylne kolumny mam całe gotowe już na obniżających springach chodzi mi tylko o przednie. jeśli to coś zmienia to ma 1.6 GTD
Z góry dzięki za szybką odpowiedz
Z góry dzięki za szybką odpowiedz
- biercok mkII
- Gadatliwa bestia
Zalezy jakie masz amortyzatory z przodu? Na standardowe mozesz zalozyc max -40mm a jak chcesz wiecej to juz musisz miec sportowe amorki o mniejszym skoku. Pozdrawiam.
dzięki wielkie za info tak mam z przodu standardową zawieche aha czyli jak dobrze rozumiem wysokość sprężyny wynosi 40 cm???
- biercok mkII
- Gadatliwa bestia
Szal pal. Nie kolego, nie 40cm. Tylko -40mm. Jak kupisz sprezyny -40mm to przod bedzie nizszy o 40mm od zwyklego golfa na seryjnym zawieszeniu. Rozumiesz? Czego jeszcze nie rozumiesz to wal.
Aha o to w tym chodzi. czyli kupując te springi muszę sprzedawcy powiedzieć ze bedą one zakładane na seryjne zawieszenie i mają mieć - 40 mm tak?? a czy ich twardość też sie jakoś określa jakimiś parametrami czy symbolami.
A czy mógł byś mi jakieś takie sprężyny polecić??
A czy mógł byś mi jakieś takie sprężyny polecić??
- biercok mkII
- Gadatliwa bestia
Kolego na stronce masz oferte mapeta. http://www.forum.vwgolf.pl/viewtopic.php?f=32&t=384697" onclick="window.open(this.href);return false; To wejdz sobie i poczytasz, poogladasz co i jak. Nie jestem pewien czy sa jakies okreslenia symbolami twardosci ale raczej nie takim znawca zawieszenia to nie jestem. Ale ja zalozylem sprezyny obnizajace o 40mm sa troszke twardsze i lepiej sie prowadzi auto ale nie sa az tak twarde bo fajnie amortyzuja wstrzasy. Pozdrawiam.
dziękuje za pomoc
(a możesz mi podać nazwę marki Twoich sprężyn)
Pozdrawiam

Pozdrawiam
- biercok mkII
- Gadatliwa bestia
Ja zakupilem sprezyny MTS TECHNIK -40mm przod -35mm tyl. Tylko pamietaj ze kupujac sprezyny wazna jest pojemnosc silnika i czy benzyna czy disel. Pozdrawiam.