Witam ... chodzi o ranty progow poprzedni wlasciciel tak je pogiol ze sa plaskie ... czy da rady to jakos mechanicznie wyprostowac ? bez spawania bo buda jest w ocynku ... a chodzi mi oto ze mam org. oslony progow i chcial bym je zamontowac i tu jest zonk bo z przodu niema do czego ... proponuja mi na wkrety albo przykleic ale ja chcial bym to po ludzku wykonac bez wiochy ?
... Jezelli temat byl wybaczcie mi moje lenistwo
Pogiete progi
Moderatorzy: Michał_1977, italiano_83, G0 Karcio, Haki, Qto, marcin7x5, VIP
- stonefree
- Mistrz KieroVWnicy
- Kontakt:
Pogiete progi
Próg składa się z kilku warstw, wiec chyba bez blacharza i wymiany progów będzie lipa.A nie masz tam juz przypadkiem dziur?
- Krystian GTD
- Ma gadane
Pogiete progi
Jeżeli próg nie jest skorodowany to jak najbardziej można go wyciągnąć. Czyści się element do gołej blachy i następnie zgrzewarką zgrzewasz specjalną koronkę. Za pomocą przyrządu wybijasz (wyciągasz) pomału element do pierwotnej postaci. Ale bez zgrzewarki do blachy, koronki i przyrządu do wyciągania wgniotek nie masz szans dobrze tego zrobić. Więc pozostaje Blacharz. Pozdro
Pogiete progi
stonefree ... nie nazwał bym tego dziurami zaczyna odchodzić warstwa konserwy ... nie mam żadnego foto by to przedstawić ... a boje się ze przy próbach ruszenia tego zacznie się to łamać kruszyć itp. ... i coś czuje że jest to beznadziejna sytuacja :< i zostaje tak jak piszecie wizyta u Blacharza
dzieki za pomoc
dzieki za pomoc