Witam wszystkich forumowiczów.
Jestem szczęśliwym posiadaczem od kilku dobrych latek golfika 1.8 kombi.
Jak do tej pory nie sprawiał większych problemów,lecz od jakiegoś czasu słychać niepokojące stuki puki w prawym przednim kole.nie jestem pewien co to może być.Ruszając gwałtownie kierownicą na postoju słychać wyrażnie głośne stukanie,jeszcze gorzej jest jak skręcę na maxa kierownicą w lewo i powoli ruszam wtedy mam wrażenie ,że zaraz urwie mi się kolo, a na kierownicy czuję drgania.
Może ktoś z was już się spotkał z czymś takim i zechciał by się podzielić wiedzą był bym bardzo wdzięczny.
Z góry dziękuję i pozdrawiam.
Marcin z Bydgoszczy.
Dziwne stuki w kole
Moderatorzy: Michał_1977, italiano_83, G0 Karcio, Haki, Qto, marcin7x5, VIP
Dziwne stuki w kole
Najprawdopodobniej przegub zewnętrzny w kole leży, możliwe że dodatkowo jakaś końcówka drążka czy sworzeń wybity skoro przy ruszaniu kierownicą coś stuka, podnieś sobie autko na lewarku poszarp kołem prawo-lewo zobacz czy jakiś luz wyczuwasz ewentualnie wymacaj ręką co to, sprawdź czy gumowa osłona przegubu nie jest uszkodzona i smar nie wyleciał. Jeśli zaś nie masz o tym zbytnio pojęcia to na stacje diagnostyczną lub warsztatu niech Ci to sprawdzą i wycenią.
- jjaworskyy
- Użytkownik
-
- Nowicjusz
Dziwne stuki w kole
Witam długo to trwało ale do dobrego mechamiora trzeba czekać.
Usterka naprawiona okazało się że strzelił przegub wewnętrzny,chociaż mechanik stawiał na zewnętrzny.
Dziękuję wszystkim za spostrzeżenia.
TEMAT ZAMKNIĘTY
Usterka naprawiona okazało się że strzelił przegub wewnętrzny,chociaż mechanik stawiał na zewnętrzny.
Dziękuję wszystkim za spostrzeżenia.
TEMAT ZAMKNIĘTY