To jest typowa masa na pędzel, ale powtarzam jeszcze raz: Daje się ją na spawy, łączenia blach oraz ja daję ją na gołą blachę od spodu w przypadku wspawywania łatek. Ona nie nadaje się do pomalowania całego podwozia.Mengog pisze:Kolego powiedz jak bardzo ta masa jest wydajnajpatryk125 pisze:jpatryk125
http://allegro.pl/wurth-masa-uszcz-do-k ... 89011.html" onclick="window.open(this.href);return false;
na progi ew nadkola ile tego potrzeba - rozumiem ze nakładasz pędzlem ?
Wydajność?
Ostatnio w mojej trójce wspawywałem trzy łatki. Dwie w miejscu mocowania kabla od abs pod siedzeniami oraz jedną zaraz obok.
Jak widzisz od strony wnętrza auta masa (po pomalowaniu epoksydem) poszła tylko na spawy, natomiast od spodu na spawy i całą łatkę. Następnie od spodu na masę uszcz poszedł baranek, natomiast od strony wnętrza dla lepszego wyglądu warto by było prysnąć jeszcze całość lakierem.
Dodatkowo (potrzeba chwili) masę musiałem dać na dach od ""komórki", bo przeciekał.
Na nią oczywiście po wyschnięciu dałem smołę jeszcze, dlatego jest czarna, a nie szara.
I po tych zabiegach zodtało mi tyle.
Czyli masa raczej schodzi szybko. A to dla tego, że ją raczej nakładzasz pędzlem a nie rozsmarowujesz jak np. farbę olejną.
Trzeba ją mieszać przed każdym użyciuem, bo jak widać na foto składniki się rozdzielają dosyć szybko.