wojtas_GT pisze:Tylko przelicz czy oplaca sie wyrzucac lub zamieniac dobrej klasy letnie gumno
Właśnie przeliczyłem i wychodzi, że zaoszczędzę 500 zł jeśli zamówię fabryczny zawias sportowy i Dijony. Nie jest to jakaś duża kwota, natomiast jeśli wezmę mk7 na 16'' Toronto to mam wtedy możliwość doboru felg 17'' i opon na lato jakie chcę. Zaś opony letnie 16'' zhandluję lub oddam po rodzinie, bo to popularny rozmiar

.
Ale z uwagi na to, że:
piteks pisze:Sportowy zawias polega w golfie na tym, że jest o 2 cm obniżony w stosunku do "normalnego" mk7.
to rzeczywiście daliście mi do myślenia, czy przypadkiem wersji nie-sportowej zawiasu nie będzie dziwnie wyglądał na felgach 17'', zwłaszcza, że planowałem na nie wsadzić opony 215/45.
Hmm, może ktoś bardziej obyty z tematami na forum pamięta jakieś zdjęcia mk7 ze standardowym zawiasem ale na felgach 17''? Czy można prosić o jakiś link?
A tak swoją drogą, to jak się jeździ na tym sportowym zawieszeniu po naszych "wysokiej jakości", wyremontowanych na Euro2012, drogach

? Czy 225/45 to nie jest za szeroki kapeć jak na nasze koleiny,
no i czy przy 1.4TSI 150KM odczuję jakiś wzrost spalania w stosunku do 215/45?
Dużo pytań i może niekoniecznie w tym temacie co trzeba, ale mam mętlik w głowie

Z góry dziękuję za pomoc.