Strzelanie zawieszenia
Moderatorzy: Michał_1977, italiano_83, G0 Karcio, Haki, Qto, marcin7x5, VIP
Strzelanie zawieszenia
Panowie mam kolejny problem z moim MK4. Problem nawet nie jest duży ale bardziej irytujący. Podczas hamowania, przyspieszania i na dziurach strzela zawieszenie. To są takie jak by stłumione strzały, często pojedyncze. W przednim zawieszeniu wymieniałem już sworznie i tuleje. Gdzie szukać problemu? Ciężko jest go zlokalizować. Tak jak by strzelał po lewej stronie na środku. Poduszkę skrzyni też wymieniałem lecz na używaną. Proszę o pomoc bo te stuki/strzały się nasilają
Strzelanie zawieszenia
Ale by strzelała? Z tego co wiem to ona wydaje dźwięk zbliżony do dzwonu czy coś w ten deseń podczas skręcania
Re: Strzelanie zawieszenia
Sprawdz czy drzwi kierowcy nie ocieraja ci o karoserie. Mam opadniete drzwi i one powoduja jakby strzelania/pekania. Przy okazji zostaje podluzny slad na dolnej czesci karoseri. Dziwne ze na wysokosci dolnej uszczelki sie to dzieje.
Re: Strzelanie zawieszenia
W dziale FAQ jest porada jak podnioesc/podregulowac drzwi. Ale jesli dzwiek dochodzi z lewej strony to szukalbym na drzwiach kierowcy. Ja osobiscie calkiem przypadkiem po sladach otarcia drzwi o karoserie to wykrylem. Nie wiem czy regulacja pomoze, ale daj znac . U siebie objaw zauwazylem po wymianie tylnych gum na belce i poczatkowo myslalem ze to one sie ukladaja. Naklejalem tam tasmy parciane i grubsze gumowe uszczelki, pomagalo na krotko. Dziwne jest to ze otarcie/dzwieki powoduje dolna uszczelka gumowa.
Strzelanie zawieszenia
Jednak nie drzwi. Zauważyłem że mam wywalone gumy stabilizatora. Wymienimy i zobaczymy czy to to bo koszt nie jest wysoki