Agresywne zużycie opon od środka- tylna oś
Moderatorzy: Michał_1977, italiano_83, G0 Karcio, Haki, Qto, marcin7x5, VIP
-
- Nowicjusz
Szukam rozwiązania i osób, które spotkały się z tym problemem, jak temu zaradzić? Opony zbyt szybko się zużywają. Zastanawiam się nad wymianą belki tylko nie jestem pewien czy inne mogą mieć ten sam problem?
Pozdrawiam
Pozdrawiam
-
- VWGolf.pl Killer
Możesz mieć krzywą belkę.
Tnie obydwie opony czy tylko jedną?
Tnie obydwie opony czy tylko jedną?
-
- Nowicjusz
-
- Forum Master
Jedź na geometrię i wszystkiego się dowiesz, koszt około 100zł.
Kontrola geometrii bez ustawiania zbieżności (bo z tyłu to i tak nic nie poustawiasz) to koszt max 40zl. Rozwiejesz swoje wątpliwości.
scina opony od srodka przy brzegach czy po prostu srodki opon ?
Sprzedam części do: VW GOLF IV różne wersje silnikowe
-
- Nowicjusz
Miałem podobny problem w Passacie B4. Ścinało mi opony tak jak tobie. Rozwiązanie - wylane amortyzatory + złe kąty geometrii.
-
- Nowicjusz
Re: Agresywne zużycie opon od środka- tylna oś
Tylko że tam jest belka i nic się nie ustawia, to nie wiemwaśka pisze:Miałem podobny problem w Passacie B4. Ścinało mi opony tak jak tobie. Rozwiązanie - wylane amortyzatory + złe kąty geometrii.
- tomcio06750
- Użytkownik
auto podejrzewam jest po jakimś wypadku i zapewne belka jest krzywa i dlatego tak się dzieje tam nie ma się co przestawić jedynie gumy na nie wybić i to tyle... jak koledzy mówią geometria wszystko ci wyjaśni pozdrawiam...
pawellipa1993, ileż ta belka kosztuje w używce 150-200? Ja już bym dawno wymienił zamiast dywagować - samochód musiał mieć przygodę (może wykonał najdłuższy skok w okolicy albo cuś w tym stylu) i skoro obie opony wewnątrz tnie a belka nie podlega regulacji w tym zakresie to tylko podmienić
Masz pytanie pisz ale nie rób ping-ponga - treściwie pytaj o całość co chcesz się dowiedzieć
regulamin działu technicznego
były mk2 GTD, mk3 1Y, mk4 AKQ, mk4 AXR , A3 8P jest EOS , New Beetle cabrio - oznaczone Käfer, Audi A5
regulamin działu technicznego
były mk2 GTD, mk3 1Y, mk4 AKQ, mk4 AXR , A3 8P jest EOS , New Beetle cabrio - oznaczone Käfer, Audi A5
- tomcio06750
- Użytkownik
dokładnie jak pisze kolega wyżej szkoda zachodu z dochodzeniem czemu tak jest bo i tak cie wymiana belki nie ominie pozdro...
-
- Nowicjusz
witam,
porady okazały sie bardzo przydatne, odwiedziłem warsztat i po diagnostyce zbieżności okazało sie że belka była krzywa, kupiłem nową używke, po wymianie wszystko wróciło do normy, polecam warsztat: Sławomir Majewicz Nysa- warto ich odwiedzać,
pozdrawiam
porady okazały sie bardzo przydatne, odwiedziłem warsztat i po diagnostyce zbieżności okazało sie że belka była krzywa, kupiłem nową używke, po wymianie wszystko wróciło do normy, polecam warsztat: Sławomir Majewicz Nysa- warto ich odwiedzać,
pozdrawiam