Chrobotanie, stukanie na równym asfalcie! FILM!
Moderatorzy: Michał_1977, italiano_83, G0 Karcio, Haki, Qto, marcin7x5, VIP
Witajcie.
Po paru tygodniach bezawaryjności Golfa stało się. Coś się zaczęło. Puka? Stuka? Chrobocze? Nie wiem jak to nazwać. Nie ma znaczenia czy jedziemy po nie równym asfalcie, czy po nowym asfalcie prostym jak strzała. Objaw nie następuje od razu, po przejechaniu paru KM zaczyna się tak robić. Dodam że nie dawno wymieniłem gumy na stabilizatorze. Kupiłem w sklepie nie w ASO jak większość tu doradzało i mówiło że sklepowe potrafią skrzypieć. Ale to chyba nie skrzypienie? Przegub wymieniony 2 miesiące temu, guma cała - wykluczam. Mechanizm różnicowy? Albo przegub wewnętrzny? Dodaje dwa filmy, słychać wyraźnie wszystko.
" onclick="window.open(this.href);return false;
Pozdro.
Po paru tygodniach bezawaryjności Golfa stało się. Coś się zaczęło. Puka? Stuka? Chrobocze? Nie wiem jak to nazwać. Nie ma znaczenia czy jedziemy po nie równym asfalcie, czy po nowym asfalcie prostym jak strzała. Objaw nie następuje od razu, po przejechaniu paru KM zaczyna się tak robić. Dodam że nie dawno wymieniłem gumy na stabilizatorze. Kupiłem w sklepie nie w ASO jak większość tu doradzało i mówiło że sklepowe potrafią skrzypieć. Ale to chyba nie skrzypienie? Przegub wymieniony 2 miesiące temu, guma cała - wykluczam. Mechanizm różnicowy? Albo przegub wewnętrzny? Dodaje dwa filmy, słychać wyraźnie wszystko.
Pozdro.
Jest MK III GTI 2e :)
Jest MK IV Highline AJM :)
A sprawdzałeś czy tłumik gdzieś nie obija o podłogę lub belkę ? może jest popuszczony na połączeniach i w miarę rozgrzewania stuka , może być nawet urwana przegroda w tłumiku , więc na zewnątrz nic nie widać
Wątpię, bo to dobiega raczej z okolic lewego przedniego koła.
Możliwe że klocki Ci hałasują , ale w samochodzie tak ładnie wszystko przenosi że nieraz jest problem z lokalizacją , mi trzepało raz przodem a okazało się po wielu medytacjach że mam krzywą tylną felgę
Re: Chrobotanie, stukanie na równym asfalcie! FILM!
Kurde nikt nie jest w stanie postawić jeszcze jakieś diagnozy?
Taki sam efekt mam aktualnie w moim MK2, Obstawiam na przegub wewnetrzny , o 13 mam go miec i zbieram sie do roboty powiem czy pomoglo i nagram i też dodam film porównasz dzwiek pozdr
Chociaz sprawdz jeszcze tłumik czy o bude nie wali (bo takie coś też mi sie zdarzyło) pozdr
Czekam z niecierpliwością