Witam.
Wymieniałem jakiś czas temu magiel bo mój już podciekał i miał lekkie luzy.
Kupiłem używkę wyglądającą idealnie (jak po regeneracji), ale po wymianie, ustawieniu wszystkiego lipa...!
Maglownica nie cieknie, nie ma luzów, wizualnie wygląda lux, ale...
Lekko się skręca w lewo, w prawo kręci ciężej. Po puszczeniu kierownicy jadąc na wprost ściąga na lewo.
Jak przytrzymam go na postoju, na trochę większych obrotach zarówno w prawo i lewo kręci tak samo, czyli OK.
(wyczytałem, że może być walnięty jakiś zawór, w przekładni, o ile dobrze pamiętam)
- zbieżność OK
- kąty OK
- zero luzów
- felgi proste
- opony OK
- całe zawieszenie OK
- ścieżkę na diagnostyce przeszedł idealnie.
TO TAK GDYBY KTOŚ MIAŁ TAKI PRZYPADEK.
Na 99 % walnięta maglownica.
Zanim znowu wpadnę, w koszty związane, z kolejną wymianą (teraz będzie regeneracja) chcę mieć 100% pewność, że sam nie wyeliminuję awarii magla.
Gdzieś wyczytałem na forum, że można przedmuchać przewody. Może jakiś paproch wpadł i coś przytkało.
Tylko, o które przewody chodzi, o te co są bezpośrednio przy maglownicy?
Od całego układu?
Czy trzeba samą maglownicę potraktować powietrzem, przez otwory po przewodach?
Za wskazówki, z góry dziękuję.
Maglownica przewody
Moderatorzy: Michał_1977, italiano_83, G0 Karcio, Haki, Qto, marcin7x5, VIP
- grandi
- Lord GTI
- Auto: Octavia
- Silnik: AQY
Maglownica przewody
Katy robiles?
...wiesz co jest szykiem , jeździć klasykiem a nie plastikiem...
Temat o moim golfie viewtopic.php?f=87&t=519932" onclick="window.open(this.href);return false;
Temat o moim golfie viewtopic.php?f=87&t=519932" onclick="window.open(this.href);return false;
Re: Maglownica przewody
Wszystko zrobione, nawet dwa razy. Ale konkretnie mi chodzi, któte to przewody? Jak nie uzyskam odpowiedzi to "pojade" ze wszystkimi.
golf III GT special
Maglownica przewody
Mam pytanko ponieważ dopiero się ucze to chce skorzystać z waszej pomocy czy maglownica od golfa 3 będzie pasowała do golfa 2 ??? magiel z wspomaganiem podpowiedzcie plis...
Maglownica
Mam pytanko ponieważ dopiero się ucze to chce skorzystać z waszej pomocy czy maglownica od golfa 3 będzie pasowała do golfa 2 ??? magiel z wspomaganiem podpowiedzcie plis...
Maglownica przewody
Kolego kowalca2. Czy udało ci się rozwiązać problem z maglownicą? Jeżli tak to co zrobiłeś? Mam podobny problem i ciekaw jestem czy go rozwiązałeś.