Mieszania plynow wspomagania
Moderatorzy: Michał_1977, italiano_83, G0 Karcio, Haki, Qto, marcin7x5, VIP
Mam pytania mialem w golf 4 2000 1.9tdi jakis plyn czerwony mechanicy zalali 6162 i czy zostawic czy zmienic na 6161 ,poniewaz kolor dalej czerwonawy cyli nie spuscili do konca tylko uzupelnili stan
Jeden gosc mowi ze mineral do starszych czyli mojego golfa 6162 , a syntetyk do nowszych 6161
- Fafik258
- Forum Master
- Kontakt:
Dobrze gadaja. Tylko i wyłącznie mineral. http://forum.vwgolf.pl/viewtopic.php?f=141&t=491279 syntetyczny wszedł dopiero w 2006 roku. Zatem odpowiedź jest prosta jaki płyn do mk4
-
- Ma gadane
Warto jeszcze wiedziec czy maglownica jest ori czy np po regeneracji. Niektóre firmy regenerujące maglownice zalecają właśnie płyn w kolorze czerwonym np Mobil.....
- Qto
- _
- Auto: MK 4
- Silnik: ASZ
- Kontakt:
kupowałem ostatnio w ASO i płyn był zielony...w układzie ciężko określić barwę - prawie czarny, nie mogłem stwierdzić czy kiedyś był zielony czy czerwony. Niżej fotka z płynem wyciągniętym ze zbiorniczka - tak wiem, nic nie widać...na żywo tak samo to wyglądało
witam,co do lania czerwonego plynu to sie nie zgodze z tym,regeneruje przekladnie akurat i czerwony plyn dosyc czesto rozpuszcza uszczelki:/