Stuki, chrobotanie z prawej strony przy skręcie w prawo
Moderatorzy: Michał_1977, italiano_83, G0 Karcio, Haki, Qto, marcin7x5, VIP
-
- Nowicjusz
Witam,
Moje auto to Golf 4 1.9TDI 110KM 3-drzwi
Podczas jazdy przy większej prędkości na ostrzejszym zakręcie w prawo, coś tak chrobocze z przodu z prawej strony. Dopiero je kupiłem i nie wiem co było w nim robione.
Co to może być?
Dzięki za podpowiedzi,
Pozdrawiam
Moje auto to Golf 4 1.9TDI 110KM 3-drzwi
Podczas jazdy przy większej prędkości na ostrzejszym zakręcie w prawo, coś tak chrobocze z przodu z prawej strony. Dopiero je kupiłem i nie wiem co było w nim robione.
Co to może być?
Dzięki za podpowiedzi,
Pozdrawiam
Czyzby łozysko? A może przegub. Sprawdź czy podczas ruszania na skręconych kolach tez tak samo chrobocze.
- areczek0000000
- Gadatliwa bestia
Auto podnieś na lewarku i sprawdź czy koło niema luzu.
Miarą inteligencji człowieka jest odpowiednie rozumowanie
https://auto-doctorek.jimdo.com/
https://auto-doctorek.jimdo.com/
Poruszaj półosią np. z kanału ręka na ruch obrotowy czy ma luz i posusiwty w kole powinno byc bez luzu i juz bedziesz cos wiedział na temat przegubu
- orzech17111
- Forum Master
- Kontakt:
no u mnie jest efekt jak by opona ocierala o gwint :/ az czuc to na kierownicy i tez nikt nie potrafi poradzic:/
-
- Nowicjusz
Hej,
dzięki za podpowiedzi.
Przy małej prędkości i przy ruszaniu nie chrobocze, tylko przy większej na ostrzejszym zakręcie, jak auto się mocniej przechyla.
Koło jest dobrze dokręcone, nie ma luzu.
dzięki za podpowiedzi.
Przy małej prędkości i przy ruszaniu nie chrobocze, tylko przy większej na ostrzejszym zakręcie, jak auto się mocniej przechyla.
Koło jest dobrze dokręcone, nie ma luzu.
- orzech17111
- Forum Master
- Kontakt:
pawel1984a, no widzisz u mnie to samo, podejrzewam zwrotnice w 1 kole tylko skoro jestem 1000% pewien ze auto bezwypadek to czemu tak jest :/, chyba ze sie z czasem "cos jej popier..."
w poniedzialek max wtorek auto jedzie do mechanika i jescze raz na zbierznosc (bo nawet kiera jest zle ustawiona) wiec tym razem spojrze zeby sie przylozyli i napewno bede dawal znac.
w poniedzialek max wtorek auto jedzie do mechanika i jescze raz na zbierznosc (bo nawet kiera jest zle ustawiona) wiec tym razem spojrze zeby sie przylozyli i napewno bede dawal znac.
-
- Nowicjusz
Re: Stuki, chrobotanie z prawej strony przy skręcie w prawo
Arek Żet ma rację,najprostsza metoda ,też stawiam na przegóbarek żet pisze:Poruszaj półosią np. z kanału ręka na ruch obrotowy czy ma luz i posusiwty w kole powinno byc bez luzu i juz bedziesz cos wiedział na temat przegubu