Coś wali - okolice nadkola/amora prawy tył. Nikt nie wie co
Moderatorzy: Michał_1977, italiano_83, G0 Karcio, Haki, Qto, marcin7x5, VIP
Witam, na większych dziurach coś wali w okolicach góry tylnego amortyzatora. Taki metaliczny dźwięk. Mechanik wszystko sprawdzał i nie wie, byłem na trzepakach w stacji diagnostycznej ale tez nic nie wykryli.
Co to może być?
Auto kupione 3tygonie temu, bylo tak od początku. Sprzedawca mówi, że to chyba odbojnik od amortyzatora, na stacji byli zdziwieni jak im to powiedzialem.
Pozdr.
Co to może być?
Auto kupione 3tygonie temu, bylo tak od początku. Sprzedawca mówi, że to chyba odbojnik od amortyzatora, na stacji byli zdziwieni jak im to powiedzialem.
Pozdr.
Ewentualnie górne mocowanie amortyzatora
a nie masz czasem amortyzatory bilstein?
nie wiem jakie mam, muszę sprawdzić a co to bylo w bilsteinach normalne?
Bardzo chamsko wali na dziurach, najśmieszniejsze, że ani mechanik ani diagnosta na stacji od przeglądów nic nie wykryli.
Bardzo chamsko wali na dziurach, najśmieszniejsze, że ani mechanik ani diagnosta na stacji od przeglądów nic nie wykryli.
dużo ludzi się skarżyło ze coś im stuka okazało się ze to amortyzatory bilstein było tez na tym forum poszukaj
Tak proste zawieszenie , a banda vahovcuw ze stacji diagnostycznej rozkłada ręce, żal, jedz na inną. Tuleje belki walą metalicznie gdy są skrajnie zużyte, prędzej będą dudnić dość donośnie.Obstawiam górne mocowania amorka.PZDR
sprawdz czy to nie rura wydechu moze pukac o karose lub o belke.
Się dopisuję z podobnym problemem. Stuki wyraźnie słyszalne gdzieś od strony prawego tylnego koła. Autko sprawdzane dokładnie u dwóch doświadczonych mechaników-diagostyków. Zero luzów, zero widocznych śladów zużycia a wyraźnie słyszalne stuki. Najbardziej prawdopodobna przyczyna to stukanie samego amorka. Mechanicy odradzają wymianę w tej chwili, póki co muszę więc głośniej słuchać muzyki, coby mnie nie drażniło wkurzające stuki-terkotanie na nierównościach.
-
- Mały gagatek
Re: Coś wali - okolice nadkola/amora prawy tył. Nikt nie wie
Nie wiem czy już rozwiązałeś problem ale ja tak miałem po wymianie wydechu, jedna z obejm miała za długie śruby i była źle obrócona i uderzała o belkę, ale tylko jak tył samochodu był obciążony
[img]http://images41.fotosik.pl/144/f7d3c04826739370.jpg[/img]
nie rozwiązałem, narazie jeżdżę. Szukam jakiegoś dobrego mechanika co się zna na tych autach.
A nie stuka ci przypadkiem tylna kanapa? A dokładnie oparcie tylnego siedzenia w miejscach osadzenia?
powietrze w kole jak za duzo wali
Ostatnio zmieniony pn sty 30, 2012 09:46 przez jacek100, łącznie zmieniany 1 raz.