golf 4 zbyt niski
Moderatorzy: Michał_1977, italiano_83, G0 Karcio, Haki, Qto, marcin7x5, VIP
golf 4 zbyt niski
witajcie nie chce już zanudzać w tym temacie ale co będzie lepsze do podwyższenia mk4 tuleje czy sprężyny od TDI czy można dać to i to bo wiecie ja mogę się starać uważać ale żonka Z jak zapomni proszę pomóżcie
- Szymon Jarosz
- Gadatliwa bestia
- Kontakt:
golf 4 zbyt niski
Szymon Jarosz, wkłądałeś sprężyny od tdi do benzyny? ja wsadziłem Piter.5 - jak szybko wsadziłem tak szybko wyjąłem - auto skakało po jezdni jak piłka - twoja rada jest OK pod warunkiem, że dobosz, nie bedzie miał nic przeciwko zmianie komfortu jazdy
Masz pytanie pisz ale nie rób ping-ponga - treściwie pytaj o całość co chcesz się dowiedzieć
regulamin działu technicznego
były mk2 GTD, mk3 1Y, mk4 AKQ, mk4 AXR , A3 8P jest EOS , New Beetle cabrio - oznaczone Käfer, Audi A5
były mk2 GTD, mk3 1Y, mk4 AKQ, mk4 AXR , A3 8P jest EOS , New Beetle cabrio - oznaczone Käfer, Audi A5
-
- GREEN
- Kontakt:
golf 4 zbyt niski
a ja mam mk II 1.6 PN na zamianę jak chcesz
a tak serio to nie wiem jak można bić miską na seryjnym zawieszeniu ja mam do ziemi 3 cm i spawałem w ciągu roku miskę 4 razy albo 5 ale jak pomału jedziesz na wjeździe to miskę masz miedzy kołami a tym samym nie możesz ją bić a dokładka jest z miękkiego materiału i będzie się poddawał i na pewno go nie zniszczysz więc zamknij może temat
miska mi pękła 2 razy w zimie od lodu raz w lecie od kamienia na drodze a ostatnio osłonę z blachy 5 mm nierdzewnej wygięło mi o 5 cm bo mijałem pijanego rowerzystę w nocy i wjechałem w koleinę od ciężarowych samochodów niestety osłona dobiła do miski i znów miałem spawanie teraz myślę nad miską zrobioną ze stali nierdzewnej a nie z aluminium
a tak serio to nie wiem jak można bić miską na seryjnym zawieszeniu ja mam do ziemi 3 cm i spawałem w ciągu roku miskę 4 razy albo 5 ale jak pomału jedziesz na wjeździe to miskę masz miedzy kołami a tym samym nie możesz ją bić a dokładka jest z miękkiego materiału i będzie się poddawał i na pewno go nie zniszczysz więc zamknij może temat
miska mi pękła 2 razy w zimie od lodu raz w lecie od kamienia na drodze a ostatnio osłonę z blachy 5 mm nierdzewnej wygięło mi o 5 cm bo mijałem pijanego rowerzystę w nocy i wjechałem w koleinę od ciężarowych samochodów niestety osłona dobiła do miski i znów miałem spawanie teraz myślę nad miską zrobioną ze stali nierdzewnej a nie z aluminium
- Johnatan
- VWGolf.pl Killer
- Kontakt:
golf 4 zbyt niski
Przepraszam że sie wtrące ale jestem szczęsliwym posiadaczem mk2 na glebie i nigdzie nie tre :D ale mam pytanko.. a nie idzie podnieść silnika o te 3-4cm na czymś??? 40+21=61mm UP to dobry interes
http://adven-vksh.ru/14f20" onclick="window.open(this.href);return false;
-
- VW Baron
- Kontakt:
golf 4 zbyt niski
może w mk3 by dało radę ale w czwórce niestety silnik jest zawieszony na trochę udziwnionych i pomodzonych poduszkach więc nie ma mowy o podniesieniu ... zresztą nie wiem czy maska by nie zatrzymała takich zapędów.Johnatan pisze:a nie idzie podnieść silnika o te 3-4cm na czymś???
ja oczywiście mam wybór - może być nisko i fajnie i robię codzienne stanie 20 minut w korkach lub bryknięcie polną dróżką w 2 minuty ... niestety mk4 się nie bardzo nadaje a przy mk3 nie mogłem zostać bo go ruda zjadła konkretnie.
więc już wiem, że sprężyny od tdi odpadają nie chcę rezygnować z komfortu. Dorabiam u tokarza tulejki i na zimę wrzucam pod łożysko trzymające na górze amortyzator
- Johnatan
- VWGolf.pl Killer
- Kontakt:
golf 4 zbyt niski
poda ktoś wymiary tych tulejek, jakiś szkic w paincie. Znam kogoś kto takie coś potrzebuje a mam ojca tokarza.
http://adven-vksh.ru/14f20" onclick="window.open(this.href);return false;
golf 4 zbyt niski
Masz pytanie pisz ale nie rób ping-ponga - treściwie pytaj o całość co chcesz się dowiedzieć
- damian_piaski
- Gadatliwa bestia
- Kontakt:
golf 4 zbyt niski
a czy montaż nowych oryginalnych sprężyn nie załatwi sprawy niskiego zawieszenia?
Wrzuć na luz i spójrz na to z lotu ptaka ;)
golf 4 zbyt niski
jeżeli masz załozone te co obniżaja zawieszenie to troche pomoże. Jezeli masz seryjne i wymienisz je na nowe seryjne to zyskasz naprawde niewiele.
golf 4 zbyt niski
a co do tych tulejek może ktoś dysponuje jakimś schematem odnośnie ich poprawnego montażu bo nie chce się głowić jak już będę miał to wszystko złożyć .
- damian_piaski
- Gadatliwa bestia
- Kontakt:
Re: golf 4 zbyt niski
między talerz sprężyny a łożyskodobosz pisze:a co do tych tulejek może ktoś dysponuje jakimś schematem odnośnie ich poprawnego montażu bo nie chce się głowić jak już będę miał to wszystko złożyć .
http://www.skodaczesci.pl/porady/skoda/Octavia/69
Wrzuć na luz i spójrz na to z lotu ptaka ;)
golf 4 zbyt niski
dzięki kolego jestem ci winny; browara i zakańczam ten SMUTNY WRAŻLIWY temat zbyt niskich IV .
golf 4 zbyt niski
wczoraj wieczorem zakładałem te tulejki (tokarz mi dorobił ) jeszcze nie jeżdziłem zbyt dużo ale wizualnie wygląda wyższy .ps czy ja jestem pierwszy z tymi tulejkami czy ktoś to już ma ?
Ostatnio zmieniony śr lis 02, 2011 20:12 przez dobosz, łącznie zmieniany 1 raz.