Wycie przy ustalonych obrotach
Moderatorzy: Michał_1977, italiano_83, G0 Karcio, Haki, Qto, marcin7x5, VIP
Witam.
Mam problem z golfem o taki, że podczas przyspieszania w przedziale obrotów od ok 2400 do 2900 coś strasznie wyje. Po osiągnięciu obrotów powyżej 3000 wycie gwałtownie zanika,cichutko chodzi. Co to może być? Dzieje się tak na każdym biegu. Mam golfa 4 1.6 16V ATN.
Mam problem z golfem o taki, że podczas przyspieszania w przedziale obrotów od ok 2400 do 2900 coś strasznie wyje. Po osiągnięciu obrotów powyżej 3000 wycie gwałtownie zanika,cichutko chodzi. Co to może być? Dzieje się tak na każdym biegu. Mam golfa 4 1.6 16V ATN.
W kilku innych postach pisałem, że dziwne dźwieki własnie w tych zakresie obrotów powoduja naprężenia w układzie wydechowym powstałych po wymianie łącznika elastycznego. Pomocne jest zluzowanie całego układu i ponowne skręcenie.
Tylko, że ja nie wymieniałem łącznika.
Posłuchałem to trochę w czasie jazdy i troche "szukałem" w miarę możliwości podczas jazdy i wydaje mi się, że hałas wydobywa się z lewej strony silnika, tj. od strony kierowcy z przodu. Może coś ze skrzynią?
Posłuchałem to trochę w czasie jazdy i troche "szukałem" w miarę możliwości podczas jazdy i wydaje mi się, że hałas wydobywa się z lewej strony silnika, tj. od strony kierowcy z przodu. Może coś ze skrzynią?
Re: Wycie przy ustalonych obrotach
Skoro nie wymieniałes to sprawdź zaczepy wieszaka tuz przy katalizatorze. One lubia sie oberwać i wówczas tez taki rezonans niesie sie po aucie.Dan0031 pisze:Tylko, że ja nie wymieniałem łącznika.