Tuleje wahacza w jakiej pozycji montować?

Tutaj piszemy tylko o problemach związanych z podwoziem i zawieszeniem

Moderatorzy: Michał_1977, italiano_83, G0 Karcio, Haki, Qto, marcin7x5, VIP

Awatar użytkownika
wieczorr91
Nowicjusz
Nowicjusz

Post autor: wieczorr91 » wt maja 17, 2011 17:13

Witam. Będę wymieniał tuleje wahacza przedniego w golfie IV, kupiłem tuleje wzmacniane Lemfordera. Mógłby mi ktoś wskazać w jaki sposób mają być zamontowane tylne tuleje wahacza przedniego, biorąc pod uwagę znak za który można uznać nabity jakby punktakiem punkt na froncie środkowej metalowej tulei przez którą przechodzi śruba mocująca wahacz do wózka. Moja koncepcja jest taka żeby stronę z punktem dać do góry i punkt skierować w stronę przodu samochodu. Moje drugie pytanie brzmi czy tuleje Lemfordera z zeszifowanymi znakami vw sa na pewno orginalne? Prosze o pomoc :-)

Awatar użytkownika
Kamel
VW Baron
VW Baron
Kontakt:

Post autor: Kamel » wt maja 17, 2011 21:25

wieczorr91 pisze:w jaki sposób mają być zamontowane tylne tuleje wahacza przedniego
wieczorr91 na wahaczach też masz znaki, wg których ustawiasz odpowiednio tuleje przed wciśnięciem:
Obrazek
wieczorr91 pisze:czy tuleje Lemfordera z zeszifowanymi znakami vw sa na pewno orginalne?
Jak było logo tylko zostało zeszlifowane to są to oryginalne tuleje z jednej taśmy z tymi, które poszły do ASO..

. . . . . . . . . . MOJA BYŁA GOLFINA . . . . . . . . . . . . . MOJA OBECNA JETTA . . . . . . . . . .

Awatar użytkownika
jakubek
Gadatliwa bestia
Gadatliwa bestia
Kontakt:

Post autor: jakubek » czw maja 19, 2011 16:13

Jesli tuleje sa pełne to czasami nie ma na nich znaku i zakladasz jak CI pasuje. Jesli sa nie pełne wtedy zakladasz jak kolega wyzej napisal.

Obrazek

ODPOWIEDZ

Wróć do „Podwozie i zawieszenie”