Pojedyńczy stuk przy skręcie w prawo
Moderatorzy: Michał_1977, italiano_83, G0 Karcio, Haki, Qto, marcin7x5, VIP
Witam. Mam problem. Przy jeździe i skręcaniu w prawo słychać jeden pojedynczy stuk. Dodam że pół roku temu wymieniałem łożyska na amortyzatorach i to raczej nie będzie to. Stuk delikatnie czuć na kierownicy. Gumy na wahaczach ? Hm nie wiem. Proszę o sugestie. Pozdrawiam
Jest MK III GTI 2e :)
Jest MK IV Highline AJM :)
Objawy wskazują na tuleje wahaczy. Przy wybitych tulejach przy wjeżdżaniu na krawężnik też powinieneś poczuć szarpnięcie na kierownicy.
Re: Pojedyńczy stuk przy skręcie w prawo
Tak czuć. Dodam też że przy jeździe po łuku po wpadnięciu w dziurę słychać ten stuk.
guma wahacza albo sworzeń zwrotnicy - gume wahacza (tylna obejrzysz sam)
Masz pytanie pisz ale nie rób ping-ponga - treściwie pytaj o całość co chcesz się dowiedzieć
regulamin działu technicznego
były mk2 GTD, mk3 1Y, mk4 AKQ, mk4 AXR , A3 8P jest EOS , New Beetle cabrio - oznaczone Käfer, Audi A5
regulamin działu technicznego
były mk2 GTD, mk3 1Y, mk4 AKQ, mk4 AXR , A3 8P jest EOS , New Beetle cabrio - oznaczone Käfer, Audi A5
Z własnego doświadczenia wiem, że najczęściej wybija się tuleja tylna i to bez względu na markę samochodu.
Dodam że stuk słuchać z przodu z lewej strony, i czuć go tak jakby w podłodze delikatnie
Dokładnie również przy gwałtownym hamowaniu też powinno stukać. Ewentualnie poduszki amortyzatora i gumy stabilizatora albo łączniki nic w zasadzie innego nie powinno stukać.szysz61 pisze:Chodzi mi o tuleję tylną przedniego wahacza.
Niech Golf bedzie z Tobą :)
Posiadam kabelek + VAG w razie czego pomogę. Pisać !!!!
Specjalista w 1.6 SR - AKL- :)
Posiadam kabelek + VAG w razie czego pomogę. Pisać !!!!
Specjalista w 1.6 SR - AKL- :)
Muszę niestety odgrzebać temat. Gumy na wahaczach wymienione, natomiast stuk pozostaje.
Może to początek końca lewego przeguba zewnętrznego. Sprawdź to.
Przegub wymieniany miesiąc temu.
Dodam że stuk słychać niezależnie czy samochód jest w ciągu czy też nie. Łącznik Stabilizatora ?
Dodam że stuk słychać niezależnie czy samochód jest w ciągu czy też nie. Łącznik Stabilizatora ?
Z tego co piszesz to bardziej sworzeń wahacza. Podnieś na lewarku samochód i poszarp koło góra-dół i jak wyczujesz luzy to na bank będzie sworzeń.