przegub,
albo podnies maske i podtrzasnij silnikiem, bd wiedział od razu czy poducha siadła
Kopanie w kierownicę przy hamowaniu
Moderatorzy: Michał_1977, italiano_83, G0 Karcio, Haki, Qto, marcin7x5, VIP
Uszkodzony przegub daje o sobie znać zazwyczaj podczas jazdy na wprost, u mnie stukanie występuje tylko podczas kręcenia kierownicą za równo w miejscu, jak i podczas parkowania. Chyba, że się mylę?
Re: Kopanie w kierownicę przy hamowaniu
Kolego, powiedz mi dlaczego daje wówczas o sobie znać? Właśnie, że jest absolutnie odwrotnie. Początek końca przegubu zaczyna się od tego że najpierw słychać charakterystyczne stukanie podczas mocno skręconych kół i jeździe. W miare postępowania uszkodzenia stukanie nasila się również podczas lekko skręconych kół.scuzzy pisze:Uszkodzony przegub daje o sobie znać zazwyczaj podczas jazdy na wprost, u mnie stukanie występuje tylko podczas kręcenia kierownicą za równo w miejscu, jak i podczas parkowania. Chyba, że się mylę?
kolego Scuzzy Twój objaw moze byc taki, ze jest to łożysko od amortyzatora dla przykładu (http://allegro.pl/lozysko-amortyzatora- ... 26986.html" onclick="window.open(this.href);return false;
podnieś maskę, odpal silnik, poproś kogoś by pokręcił kierownicą lewo-prawo a Ty słuchaj przy kielichach od amortyzatorów, może będziesz slyszał zgrzytanie
podnieś maskę, odpal silnik, poproś kogoś by pokręcił kierownicą lewo-prawo a Ty słuchaj przy kielichach od amortyzatorów, może będziesz slyszał zgrzytanie