Cofnięte koło po wpadce do studzienki
Moderatorzy: Michał_1977, italiano_83, G0 Karcio, Haki, Qto, marcin7x5, VIP
Witam mam problem . Dzisiaj zostawiłem auto mechanikowi w celu wymiany rozrządu i paru innych pierdół (pasek wielorowkowy contitech, klakson dwutonowy, przewody WN, świece, osłona pod silnik z boczkami). Na moje nieszczęście mechanik wjechał prawym przednim kołem w otwartą studzienkę kanalizacyjną niszcząc felgę (spore wgniecenie w jednym miejscu) i oponę nie oszczędzając również kołpaka. Na pierwszy rzut oka wydawało się że to tylko felga z kołpakiem i opona, ale podczas jazdy zauważyłem głośną pracę wspomagania kierownicy(wcześniej nic nie było słychać), podczas jazdy na wprost muszę teraz mieć lekko skręconą kierownicę w lewo no i cofnięte prawe koło względem lewego o jakiś 1cm. Co to może być(wahacz, wózek, mocowanie wózka??), jak to sprawdzić??
Fajnie być częścią stada VW
Golf IV 1.6sr AKL 98r. 74kw + sekwencyjna instalacja lpg BRC
Golf IV 1.6sr AKL 98r. 74kw + sekwencyjna instalacja lpg BRC
Wejdź pod auto lub podnieś na podnośniku i zobacz co jest wygięte.Porównaj stronę lewa z prawą na pewno coś zauważysz.Mogą być uszkodzone dokładnie te elementy co podałeś.Ale chyba najczęściej poddaje się wahacz.
No i pamiętaj żeby mechanik zapłacił za naprawę.
No i pamiętaj żeby mechanik zapłacił za naprawę.
Jak nie wiesz jak to sprawdzić jedz na stacje diagnostyczną tylko dowodu nie dawaj bo ci po złości jeszcze zabiorą jak zobaczą ze takim koślawcem przyjechałeś.
To ci za 20 zł wypiszą co masz wymienić.
Albo sam oblekaj ciepło jest to na lewarek i porób fotki bo sam jestem ciekawy co tam napsuł ten twój magik mechanizator.
To ci za 20 zł wypiszą co masz wymienić.
Albo sam oblekaj ciepło jest to na lewarek i porób fotki bo sam jestem ciekawy co tam napsuł ten twój magik mechanizator.
- mazi
- Forum Master
- Kontakt:
słuchaj skoro mechanik dał ciała to niech on to robi, czym sie martwisz