Witam,
przeszukuje już co się da i zgłupiałem.
Problem mam jak w temacie, siedzi mi tył mojego mk4. Kupując auto w niemczech był w nim gwint H&R i WEITEC'a wymieniłem kompletnie przód na ori BILSTEIN'a to z przodu stoi jak koza a z tyłu siedzi nadal, wyrzuciłem springi myślałem że się wyrówna gdy założe ori. Tył podniósł się ale i tak jest nisko. Teraz nie wiem czy gdy wymienie amory na ori to czy się podniesie bo słyszałem że to nie tylko od tego zależy. Czy sportowy amortyzator jest krótszy i ściska sprężyne?
Prosze o wypowiedzi może ktoś miał taki przypadek
Pozdrawiam.
Tył siedzi
Moderatorzy: Michał_1977, italiano_83, G0 Karcio, Haki, Qto, marcin7x5, VIP
-
- Nowicjusz
- Kontakt:
- Qto
- _
- Auto: MK 4
- Silnik: ASZ
- Kontakt:
Siedzi TYŁ!!!
Możesz odkręcić amorki i zobaczyć czy się podniesie...raptem po jednej śrubce na stronę auta. Te amorki co masz na pewno są krótsze i jak będziesz na nich jeździł przy standardowych sprężynach to szybko je zabijesz...
-
- Nowicjusz
- Kontakt:
- Qto
- _
- Auto: MK 4
- Silnik: ASZ
- Kontakt:
Tył siedzi
no chyba że wolisz z góry...ale dół łatwiej, bez zdejmowania kół nawet...i tylko wyciągnij śruby i zobacz czy się autko podniesie...tylko że jak amor trzyma to śruby tak po prostu nie wyciągniesz
-
- Nowicjusz
- Kontakt:
Tył siedzi
Dziś wyjąłem te śruby. Wyciągnąłem amortyzator tak że trzymała tylko sprężyna i nic. Stoi identycznie jak wcześniej.
Nie wiem, może sprężyna? Założone są nowe.
Za to sprawdziłem i wybite są tylne tuleje na belce te silentblocki czy coś jak na to mówią, możliwe że pupa mu siedzi przez nie?!
Nie wiem, może sprężyna? Założone są nowe.
Za to sprawdziłem i wybite są tylne tuleje na belce te silentblocki czy coś jak na to mówią, możliwe że pupa mu siedzi przez nie?!