golf mk II 1.6 pn tlumik od 16v
Moderatorzy: Michał_1977, italiano_83, G0 Karcio, Haki, Qto, marcin7x5, VIP
witam mam waski zdrzek i zamowiłem juz tłumik od 16v i jedni twirdza ze bedzie pukac o tylni pas drudzu mowia ze bedzie brzydko wygladac wiem ze zrednica rury w pn jest mniejsza dlatego chce zalorzyc tulejke tak jak to zrobil kolega KONOP. co wy o tym sadzicie??
Re: golf mk II 1.6 pn tlumik od 16v
Ci którzy twierdzą że będzie pukać albo nie mieli z tym do czynienia albo nie poprawnie założyli tłumik. Haki i ch rozstaw, podłoga, belka (na wysokości tłumika) niczym się nie różnią w PN czy GTi, a każdy, nawet seryjny źle zawieszony wydech może pukać.bakajashi pisze:witam mam waski zdrzek i zamowiłem juz tłumik od 16v i jedni twirdza ze bedzie pukac o tylni pas drudzu mowia ze bedzie brzydko wygladac wiem ze zrednica rury w pn jest mniejsza dlatego chce zalorzyc tulejke tak jak to zrobil kolega KONOP. co wy o tym sadzicie??
Brzydko na wąskim zderzaku będzie wyglądać ponieważ końcówki będą mocno wystawały - ale bożena w ruch i docinasz jak chcesz i pod jakim kątem chcesz.
Ze średnicą będzie problem nawet po założeniu przejściówki ponieważ po jakimś czasie w tym miejscu będzie się lekko rozszczelniać. Polecam więc zaopatrzyć się w "cement" do wydechów (ok. 10zł) i ładnie w tym miejscu nim podjechać
Po problemie.
Sam miałem ten problem ale da się wybrnąć bez trudu.
Powodzenia w modach
- kurczepieczone
- Ma gadane
W tylnym pasie w GTI jest szersze wycięcie na tłumik niż w pozostałych golfach ze słabszymi silnikami.
Wiec nawet jeśli to nie zmienia faktu, ze ten z GTi wchodzi plug&play. Swoją drogą muszę sobie to w najbliższym czasie porównać Chodzi o miejsce na tłumikiem końcowym?
- kurczepieczone
- Ma gadane
Chodzi o miejsce nad końcówką wydechu, za tłumikiem końcowymBuganMKII pisze:Chodzi o miejsce na tłumikiem końcowym?
No to się mylisz. Nie tylko w GTi wyjście na wydech było szersze (w pasie dolnym nad końcówką). W wielu wersjach wyjście było tej szerokości, zwłaszcza po 90'r.kurczepieczone pisze:Chodzi o miejsce nad końcówką wydechu, za tłumikiem końcowymBuganMKII pisze:Chodzi o miejsce na tłumikiem końcowym?
- kurczepieczone
- Ma gadane
A to mnie zaskoczyłeś (i przy okazji nauczyłeś) Niemniej jednak na to miejsce wypada zwrócić uwagę.BuganMKII pisze:No to się mylisz. Nie tylko w GTi wyjście na wydech było szersze (w pasie dolnym nad końcówką). W wielu wersjach wyjście było tej szerokości, zwłaszcza po 90'r.kurczepieczone pisze:Chodzi o miejsce nad końcówką wydechu, za tłumikiem końcowymBuganMKII pisze:Chodzi o miejsce na tłumikiem końcowym?