Wyje w okolicy prawego koła.
Moderatorzy: Michał_1977, italiano_83, G0 Karcio, Haki, Qto, marcin7x5, VIP
Witam,
Jak jadę prosto bieg 4,5 huczy mi przy prawym kole: dźwięk jak wyjący tylny most w polonezie. Jak skręcam w prawo nie słychać tego huku jak w lewo to słychać. Próbowałem go nagrać na dyktafon niestety za bardzo go nie słychać.
Jak jadę prosto bieg 4,5 huczy mi przy prawym kole: dźwięk jak wyjący tylny most w polonezie. Jak skręcam w prawo nie słychać tego huku jak w lewo to słychać. Próbowałem go nagrać na dyktafon niestety za bardzo go nie słychać.
POMAGAJMY!!!!!
www.pajacyk.pl
www.polskieserce.pl
www.pajacyk.pl
www.polskieserce.pl
-
- Wamia Mazury
- Auto: Golf V
- Silnik: BKC
- Kontakt:
ja obstawiam łożysko, ewentualnie dokręć śrubę pół osi, miałem też tak że już kupiłem nowe po czym dokręciłem śrubę i przestało
http://forum.vwgolf.pl/viewtopic.php?f=88&t=357983" onclick="window.open(this.href);return false; <---- moje czerwone MK3 <--- Projekt CHESTERFILD
też podejrzewałbym, łożysko jednak czemu jak skręcam w lewo to wyje a jak w prawo to nie? Możliwe, żeby to był przegub>? oponę wykluczam już 2 para gum i dalej to samo
POMAGAJMY!!!!!
www.pajacyk.pl
www.polskieserce.pl
www.pajacyk.pl
www.polskieserce.pl
-
- VW Baron
- Kontakt:
jak skręcasz w lewo to łożysko prawego koła jest jeszcze bardziej dociążone i jeszcze bardziej wyje.Klak pisze:jednak czemu jak skręcam w lewo to wyje a jak w prawo to nie?
obyście mieli rację bo to wycie jest nie do wytrzymania :/
A jaki koszt takiego łożyska?
A jaki koszt takiego łożyska?
POMAGAJMY!!!!!
www.pajacyk.pl
www.polskieserce.pl
www.pajacyk.pl
www.polskieserce.pl
łożysko z 50 zł max 100 jakieś bardzo dobre. ale najpierw spróbuj dokręcić może to pomorze na chwile chociaż
http://forum.vwgolf.pl/viewtopic.php?f=88&t=357983" onclick="window.open(this.href);return false; <---- moje czerwone MK3 <--- Projekt CHESTERFILD
55 zl za caly komplet na przod , mozna tansze dostac za 30 zl tez ale nieznanych firm.Klak pisze:A jaki koszt takiego łożyska?
viewtopic.php?f=87&t=347891->Moj Golfer
- Słowiu
- Grupa Świętokrzyska
- Kontakt:
nieznanych znaczy Chińskich,Kup lepiej Normalnie,nie "Jednorazowe"wrobel01 pisze: 55 zl za caly komplet na przod , mozna tansze dostac za 30 zl tez ale
Powyższy post wyraża jedynie opinię autora w dniu dzisiejszym. Nie może on służyć przeciwko niemu w dniu jutrzejszym, ani każdym innym następującym po tym terminie. Ponadto autor zastrzega sobie prawo zmiany poglądów, bez podawania przyczyny.
MOJE BYŁE GTi
MOJE BYŁE GTi
Klak, witam, kolego ja u siebie mam dokładnie to samo co ty w swoim golfiku, z większą prędkością jazdy bardziej ten hałas słychać (4,5 bieg) i też jak skręcam w lewo, jak koledzy tutaj sugerują też obstawiałem łożysko tyle tylko że dwa razy już je wymieniałem, za pierwszym razem sądziłem że to przez to że chciałem zaoszczędzić i kupiłem jakieś Oplimal ale teraz wymieniłem na FAG i dalej to samo, być może u Ciebie pomoże wymiana łożyska tego Ci życzę, u mnie niestety nie pomogło,
może ktoś ma jeszcze inny pomysł co z tym wyciem, opony i łożysko odpada co jeszcze? półoś dokręcona.
może ktoś ma jeszcze inny pomysł co z tym wyciem, opony i łożysko odpada co jeszcze? półoś dokręcona.
-
- Wamia Mazury
- Auto: Golf V
- Silnik: BKC
- Kontakt:
może zła zbiezność , może skrzynianoVWy pisze:może ktoś ma jeszcze inny pomysł co z tym wyciem, opony i łożysko odpada co jeszcze?
Przepraszam za odgrzanie kotleta, ale chciałem napisać co u mnie: też wymieniłem łożysko, zmieniłem nawet felgi, opony, i dalej to samo Nie mam zielonego pojęcia z której strony to ugryźć:/ po wymianie łożyska huk stał się słabszy i przy prędkości 60-80 nie wyje tak bardzo,przy wyższych prawie wogóle i teraz tak mam 2 teorie: piasta jest tak wyrobiona że trzeba wymienić całą albo może przegub? jeżdżąć tym autem przyzwyczaiłem się już do tego ale z drugiej strony skoro nie ma huczeć to czemu huczy?Klak, witam, kolego ja u siebie mam dokładnie to samo co ty w swoim golfiku, z większą prędkością jazdy bardziej ten hałas słychać (4,5 bieg) i też jak skręcam w lewo, jak koledzy tutaj sugerują też obstawiałem łożysko tyle tylko że dwa razy już je wymieniałem, za pierwszym razem sądziłem że to przez to że chciałem zaoszczędzić i kupiłem jakieś Oplimal ale teraz wymieniłem na FAG i dalej to samo, być może u Ciebie pomoże wymiana łożyska tego Ci życzę, u mnie niestety nie pomogło,
PS> zbieżność ustawiona
POMAGAJMY!!!!!
www.pajacyk.pl
www.polskieserce.pl
www.pajacyk.pl
www.polskieserce.pl
Sorry za ponowne odgrzanie kotleta:
Jesli ktoś taki huk ma cały czas niech wymienia po kolei wszystkie łożyska .
U mnie to było łożysko przy niby najcichszym kole (dzwiek roznosił sie po całycm aucie. Po wymianie cicho jak talala
Jesli ktoś taki huk ma cały czas niech wymienia po kolei wszystkie łożyska .
U mnie to było łożysko przy niby najcichszym kole (dzwiek roznosił sie po całycm aucie. Po wymianie cicho jak talala
POMAGAJMY!!!!!
www.pajacyk.pl
www.polskieserce.pl
www.pajacyk.pl
www.polskieserce.pl