Dziwny dzwięk w tylnym kole
Moderatorzy: Michał_1977, italiano_83, G0 Karcio, Haki, Qto, marcin7x5, VIP
-
- Użytkownik
Witam panowie golf IV 1.6 . dziś jadąc po dziurach z lewej strony gdzieś z tyłu usłyszałem dźwiek jakbym jakieś flaszki szklane wiózł . Pierwsza moja myśl to była że w bagażniku lewarek i klucze brzęczą to wziąłem do środka cały sprzęt, ruszyłem i nadal ten doprowadzający do szału dzwięk ;/ jak naciskałem tył auta to nic nie stuka ani nic tylko podczas jazdy gdzieś stamtąd słychać to ;/
Sprawdź nakrętkę na amortyzatorze która trzyma odbój.Lubią się odkręcać i brzęczy o miseczkę którą znajduje się pod nakrętką
-
- Użytkownik
pękła sprężyna w zawieszeniu z tyłudominik88.22 pisze:dziś jadąc po dziurach z lewej strony gdzieś z tyłu usłyszałem dźwiek jakbym jakieś flaszki szklane wiózł
-
- Użytkownik
Re: Dziwny dzwięk w tylnym kole
Kolego ja ten dźwięk miałem już w lipcu , ale jakoś przestało brzęczeć mi to i wróciło teraz nie dawno. Nie może żadna sprężyna być pęknięta bo słychać że amortyzator normalnie pracuje ( stoję z tyłu jak auto jest zgaszone i bujam ostro autem i nic nie brzęczy tylko słychać "sapanie amortyzatora" a jak by coś się urwało to zapewne inaczej by jego praca wyglądała;/
Co do nakrętki to ja zobaczyłem tam tylko dwie śruby które mocują amortyzator do spodu auta ;/
Co do nakrętki to ja zobaczyłem tam tylko dwie śruby które mocują amortyzator do spodu auta ;/
zaglądałeś? jak nie to nie diagnozuj bujając autem - wleź pod auto i porównaj sobie sprężyny - kawałek odłamany albo leży albo wypadł - wtedy koniec sprężyny nie będzie równo zakończonydominik88.22 pisze:Nie może żadna sprężyna być pęknięta bo słychać że amortyzator normalnie pracuje ( stoję z tyłu jak auto jest zgaszone i bujam ostro autem i nic nie brzęczy tylko słychać "sapanie amortyzatora" a jak by coś się urwało to zapewne inaczej by jego praca wyglądała;/
http://forum.vwgolf.pl/viewtopic.php?t=153903" onclick="window.open(this.href);return false;
Nakrętka nr 13.Trzeba wyjąć amortyzator .
Nakrętka nr 13.Trzeba wyjąć amortyzator .
-
- Użytkownik
Kurcze widzę że żeby się tam dostać to trzeba sporo rozebrać :O jutro zobacze
A we wczesniejszym poscie kolega mówi o spręzynie . chodzi o tę wielką sprężynę???
A we wczesniejszym poscie kolega mówi o spręzynie . chodzi o tę wielką sprężynę???
-
- Użytkownik
A zapomniałem dodać . ten dźwięk słychać na małych nierównościach i w środku przy zamnkni ętych oknach drzwiach jest nie miłośierny dzwięk tak jakby ktoś pokrywkami od garnków walił, a jak w czasie jazdy otworzę drzwi wytknę głowę i jadę po nie równościach to słcyhać na zewnątrz jakby skrzypienie lub takie pss psss