Witam, kilka dni temu zostałem świeżym posiadaczem golfa V 1.9 tdi bxe z 2006r , autko ma kilka drobnych mankamentów a najgorsze imo z nich to cieknący olej na zewnątrz. Jeden wyciek jest spod wtyczki chyba od pompo wtrysków która wchodzi w bok głowicy, drugi wyciek idzie z egra, z tego otworu który jest pod grzybkiem i chyba z uszczelki łączącej egr z kolektorem dolotowym.
Czy słusznie zrobiłem zamawiając nowy egr? (poprzedni właściciel mówił że dał go do czyszczenia ale z tego co wyczytałem, padające egry to zmora nowych silników diesla). Oczywiście najlepiej by było wywalić lub zaślepić to ekologiczne ustrojstwo ale chyba jeszcze nie jestem na to mentalnie gotowy.
padnięty egr?
Moderatorzy: Michał_1977, italiano_83, G0 Karcio, Haki, Qto, marcin7x5, VIP
- vwer2
- Sprzedawca
- Kontakt:
padnięty egr?
Tak. Szlak trafił uszczelniacz a ten EGR jest praktycznie nierozbieralnyprzemq88 pisze:Czy słusznie zrobiłem zamawiając nowy egr?
TECH-AUTO MECHANIKA POJAZDOWA ELEKTRONIKA . WULKANIZACJA Komputerowe wyważanie kół. VAG WROCŁAW
tel. 694 379 076
Części z demontażu Golf 4 Octavia Polo 9 N
tel. 694 379 076
Części z demontażu Golf 4 Octavia Polo 9 N