Witam,
Na zdjęciu przedstawiam wyciek oleju, który znalazłem na dolnym wejściu do intercoolera (gumowy wąż zabezpieczony dwiema metalowymi obejmami):
Po odebraniu samochodu od mechanika zauważyłem że poziom oleju jest dużo ponad maximum. Może być to powodem wycieku na zdjęciu? Czy wymiana gumowego węża oraz sprawdzenie uszczelnienia na połączeniu powinno rozwiązać ten problem?
Golf IV 1.9 TDI 90 KM 98r. - wyciek oleju z łącznika ic.
Moderatorzy: Michał_1977, italiano_83, G0 Karcio, Haki, Qto, marcin7x5, VIP
-
- VWGolf.pl Killer
GOLF IV 1.9 TDI 90 KM 98r. - wyciek oleju
zdejm węża i wyssij olej strzykawką z wężykiem z IC...
Sprzedam części do pomp wtryskowych,całe pompy 110afn,90 1z, 90 Z górnym przelewem,pompa renault 1.9dti tłok 11
- italiano_83
- V.I.P.
- Auto: Alfa Romeo Giulietta 1.4 MA Turbobenzina
- Silnik: 1.4T
GOLF IV 1.9 TDI 90 KM 98r. - wyciek oleju
Zdejmij i sprawdź czy łącznik gumowy nie jest uszkodzony, uważaj na opaski samozaciskowe - bo z tym nie ma żartów jak zeskoczy to wystrzeli jak pociski mi po rykoszecie o ulice podskoczyła na kilka metrów
Olej zawsze jest w układzie doładowania, ic możesz osuszyć jak kolega radzi, ale jego wyciek to objaw nieszczelności którą będziesz musiał usunąć.
Olej zawsze jest w układzie doładowania, ic możesz osuszyć jak kolega radzi, ale jego wyciek to objaw nieszczelności którą będziesz musiał usunąć.
Golf IV 1.9 TDI 90 KM 98r. - wyciek oleju z łącznika ic.
Po zdemontowaniu okazało się że guma jest pęknięta w miejscu gdzie znajduje się opaska. Dzięki Panowie za pomoc