Mocowanie wydechu przy kolektorze
Moderatorzy: Michał_1977, italiano_83, G0 Karcio, Haki, Qto, marcin7x5, VIP
-
- Ma gadane
Czy ktoś wie jak to założyć w golfie II 1.6 PN bo mam z tym problem nie wiem jak to założyć jak najmniejszym nakładem pracy oraz czym to założyć.
oryginalnie jest do tego przyrząd , ale można to zrobić wbijając specjalnie wycięty klin z blachy w to ucho , po założeniu na rowki jabłka , klin wybić , albo drugi sposób to kołek i stalowy drut , lecz do tego potrzeba dwóch osób
-
- Ma gadane
a masz moze zdjecie tego przyrzadu ? bo zwykle kombinerki do segerow nie daja rady, a z tym klinem fajny pomysl tylko jak pozniej go wyciagnac?
Łapiesz czymś ucho , powiedzmy szwedem hydraulicznym i wybijesz , dobierz taki klin aby weszło ucho ciasno , wiem że to masakra , ja osobiście wolę zakładać drutem i kołkiem , albo kawałkiem rurki , musisz zrobić pętle i na zasadzie dźwigni , tylko musisz mieć pomocnika i dobre rękawice , bo jak się coś ześlizgnie , to biada gołym rękom
nie mam zdjęcia ani rysunku tego przyrządu
nie mam zdjęcia ani rysunku tego przyrządu
-
- Ma gadane
spróuje tymi sposobami jesli ktos ma jeszcze jakis pomysl niech pisze bo odchodze od zmyslow przez to
-
- Ma gadane
Ja to zakładałem zarówno przyrządem jak i ręcznie. Ręcznie, przez rozepchnięcie nie jest jakoś strasznie trudniej.
Jedną stronę założysz bez rozpychania przez przegięcie całej rury tak aby uszy się do siebie zbliżyły.
Z mechanikiem trudno powiedzieć, to jest roboty na 1
Jedną stronę założysz bez rozpychania przez przegięcie całej rury tak aby uszy się do siebie zbliżyły.
Z mechanikiem trudno powiedzieć, to jest roboty na 1
-
- Ma gadane
a jak to rozepchac bo u mnie dziwnie duzo by trzeba bylo a nie mam pomyslu pospawalem sobie przyrzad ale za malo tam mam miejsca i po 1 stronie zaloze a po drugiej juz wtedy nie bo sie nie miesci a jestem ciekaw jak to zrobic tak jak kolega wyzej napisal ze przy uzyciu drutu
Można zawsze opuścić silnik na sankach i od spodu to zrobić...
Moje MK2: http://forum.vwgolf.pl/viewtopic.php?f=87&t=414862 - sprzedane
Nowe auto: W202 c280 http://forum.vwgolf.pl/viewtopic.php?f=169&t=560183
Nowe auto: W202 c280 http://forum.vwgolf.pl/viewtopic.php?f=169&t=560183
- grandi
- Lord GTI
- Auto: Octavia
- Silnik: AQY
Re: Mocowanie wydechu przy kolektorze
...wiesz co jest szykiem , jeździć klasykiem a nie plastikiem...
Temat o moim golfie viewtopic.php?f=87&t=519932" onclick="window.open(this.href);return false;
Temat o moim golfie viewtopic.php?f=87&t=519932" onclick="window.open(this.href);return false;