Witam co jakiś czas skrzeczy mi rozrusznik jak juz puszcze kluczyk wiem że napewno to tuleja choć dziwne bo niedawno to mi własnie robili. Pytanko czy idzie to wymienić samemu ???. Rozrusznik od golfa IV 1.6 sr.
Ile dokładnie tych tuleji jest i czy to np ta co na zdjęciu podglądowym.
Skrzeczący rozrusznik a tuleja
Moderatorzy: Michał_1977, italiano_83, G0 Karcio, Haki, Qto, marcin7x5, VIP
Niech Golf bedzie z Tobą :)
Posiadam kabelek + VAG w razie czego pomogę. Pisać !!!!
Specjalista w 1.6 SR - AKL- :)
Lepiej sobie rozbierz cały rozrusznik i porządnie go przeczyść tzn wymyj wszystko i ładnie nasmaruj przekładnie planetarną wewnątrz.
No też tak myśle ale co dokładnie tak skrzeczy???
Niech Golf bedzie z Tobą :)
Może bendix nie cofa sie płynnie przez co jest zazebiony i pracuje "odwrotnie" jak juz silnik zaskoczy.
Masz podkładkę dystansową miedzy tą "poglądowa tuleją" ze zdjęcia a łożyskiem na ośce? (kilka razy rozkręcałem u siebie ale na pamięć nie znam budowy) miałem podobnie w moim tdi, okazało się że po czyszczeniu i rozbiórce zapomniałem włożyć podkładkę i po zapaleniu bendix nie rozłączał od razu (choć nie zawsze), warto tez przemyć mechanizm jakimś rozpuszczalnikiem.
- grandi
- Lord GTI
- Auto: Octavia
- Silnik: AQY
W sumie są 3 tulejki , pamietaj o tym i wymień wszystkie
...wiesz co jest szykiem , jeździć klasykiem a nie plastikiem...
Temat o moim golfie viewtopic.php?f=87&t=519932" onclick="window.open(this.href);return false;
Temat o moim golfie viewtopic.php?f=87&t=519932" onclick="window.open(this.href);return false;