coś rzęzi przy ruszaniu
Moderatorzy: Michał_1977, italiano_83, G0 Karcio, Haki, Qto, marcin7x5, VIP
coś rzęzi przy ruszaniu
mam mały problem, nawet nie wiem w którym dziale to umieścić, a mianowicie przy ruszaniu jak puszczam sprzęgło coś mi strasznie rzęzi jakby sie coś ślizgało, ale ciągnie równo nic nie przerywa i biegi też wchodzą normalnie. Nie wiem co to może być, ma ktoś jakieś pomysły? Autko to golf mk 2gtd 1,6td z 1989r
- sokol26
- Użytkownik
- Kontakt:
coś rzęzi przy ruszaniu
a zuważyłeś może jakieś inne objawy? np skaczące obroty podczas zmiany biegów? może tarcza sie zjechała troche i juz sie slizga... jedz do zaufanego mechanika czym predzej i pytaj sie co jest, on obejrzy, będzie widział wszystko. A jak niemasz takiego to najlepiej do kilku.
Re: coś rzęzi przy ruszaniu
no właśnie nei ma żadnych innych objawów, jest "zrywny" tak jak był (czyli praktycznie w ogóle ) obroty nie skaczą, tylko dwójka czasami troszkę ciężej wchodzi tak jak po mroźnej nocy na podwórku. Tarcza i docisk były zmieniane jakieś półtora roku temu albo więcej, w każdym bądź razie ma nie więcej niż 70 - 60 tys km. I tak jak mówiłem ciągnie normalnie, na każdym biegu, tylko dymi bardziej niż we wcześniejszych latach.
może ktoś z was ma namiary na znającego się na golfach mechanika w białymstoku?
może ktoś z was ma namiary na znającego się na golfach mechanika w białymstoku?
- Johnatan
- VWGolf.pl Killer
- Kontakt:
coś rzęzi przy ruszaniu
miałem taki problem w mk2. wszystko było w jak najlepszym porządku. Auto ruszało, stawało, jechało i zmieniało biegi. Troche miał inny głos jak jechało na 1, 2 i 3. nie było słychać ani toczenia opon, ani wydechu.. ani zaworów.. ani mruczenia silnika, po prostu jak taśma z węglem sunąca przez kopalnie. była to wina zarżniętej skrzyni biegów.
http://adven-vksh.ru/14f20" onclick="window.open(this.href);return false;
nie no taśmy z węglem to nie przypomina jeszcze aczkolwiek jak np. jade sobie na 1 albo 2 gdzieś w korku i puszcze gaz, tak że się on sam toczy to słychać jakies takie chrobolenie. Mam tylko nadzieję że obędzie się jeszcze bez wymiany skrzyni :/ bo chyba nie będzie to opłacalne
- Johnatan
- VWGolf.pl Killer
- Kontakt:
coś rzęzi przy ruszaniu
hmm możliwe że łożyska w piastach. Nie wiem.
http://adven-vksh.ru/14f20" onclick="window.open(this.href);return false;
- sokol26
- Użytkownik
- Kontakt:
coś rzęzi przy ruszaniu
ja stawiałbym na skrzynie lub sprzęgło. trzeba je dokładnie obejrzeć.
Dlaczego miałoby nie być opłacalne? skrzynie znajdziesz już nawet za 200zl. Pomyśl że ja mam do wymiany większość części z przedniego zawieszenia. Dobry, zaufany i nienaciągający mechanik chce za robizne 250, a części koło 400-500 zł.wojtasiek pisze:Mam tylko nadzieję że obędzie się jeszcze bez wymiany skrzyni :/ bo chyba nie będzie to opłacalne
były niedawno wymieniane, poza tym to nie taki dźwiękJohnatan pisze:hmm możliwe że łożyska w piastach. Nie wiem.
co do wymiany skrzyni to i tak koszt takiej roboty to pewnie połowa obecnej wartości tego autka, ale że darzę go sympatią i chyba se go nawet zostawię na dożywocie to moze warto pomyslec.
Kiedyś mi coś mechanik mówił że to może być łożysko na skrzyni czy coś takiego, nie pamiętam dokładnie.