1.3 NZ Zgasł i nie odpalał
Moderatorzy: Michał_1977, italiano_83, G0 Karcio, Haki, Qto, marcin7x5, VIP
Jak w temacie panowie dziś podczas jazdy przy 60km/h wrzuciłem 4 bieg i niestety na liczniku prędkość spadała , mimo dodawania gazu , auto zgasło i zatrzymałem się na poboczu. 10 razy z rzędu próbowałem odpalić golfa i kręciło i kręciło nie załapało ani na gazie ani na benzynie. Po jakiś 10-15 minutach zdecydowałem się dzwonić po tatę aby po mnie przyjechał i zacholował ale coś mnie natchnęło aby jeszcze raz golfa odpalić i ku memu zdziwieniu golf odpalił i zrobiłem 20 km bez problemu . Co to może być? Bo chce wyeliminować problem aby się to już nie powtórzyło. Golf II 1.3 NZ , PB+LPG.
Było MK II 1.3 NZ a jest MK III 1.6 AEE.
ojjjj;/ co to znaczy?
można to jakoś dokładnie sprawdzić?
ile mi to jeszcze pociągnie tak? czy już muszę wymieniać?
można to jakoś dokładnie sprawdzić?
ile mi to jeszcze pociągnie tak? czy już muszę wymieniać?
- Hans-Hans
- Gadatliwa bestia
- Kontakt:
Czujnik halla znajduje się na aparacie zapłonowym taka wtyczka na 3 piny chyba. Najczęstszy objaw tego czujnika to na zimnym igiełka motor smiiga na ciepłym zas gasnie.Sprawdzic morzna pszemierzyc go miernikiem ale nieznam wartosci .
okej, jakby ktoś miał wartości to proszę podać
- Hans-Hans
- Gadatliwa bestia
- Kontakt:
mam nadzieje że sprawdzałes takie rzeczy jak iskra na swiecy czy jest , czy bespiecznik od pompy paliwa a najlepiej wszystkie bespieczniki.
bezpieczniki sprawdzałem , iskry nie ale kręcił i krecił mimo dawania gazu i nie odpalał ;/
pierwszy raz mi sie dzis to stalo takie cos a jezdze golfem juz rok ponad ;/ postal z 5 minut na poboczu i odpalil i jezdzilem z 20km bez problemu pozniej
- Hans-Hans
- Gadatliwa bestia
- Kontakt:
Sprawdz iskre puzniej odpal i czekaj aż zgasnie baw się gazem jak zgasnie wykrenc świece i sprawdz w tedy czy jest iskra .Ale wygląda to na czujnik halla.
tylko ja nie wiem czy on zgasnie;p co dam mu chodzic 2 godziny zeby mi zgasl?;p bez sensu troszke, poniewaz dzis po awari jak mi odpalil to zrobilem ponad 20 km bez problemu
Re: 1.3 NZ Zgasł i nie odpalał
Hans-Hans pisze:A sprubuj na odkręconym wlewie paliwa przejechac te ponad 20 km
nie rozumiem? czemu tak?
- Hans-Hans
- Gadatliwa bestia
- Kontakt:
To jak ci tam zgasnie kiedys to odepnij czujnik temperatury i sprubuj odpalic
okej w sumie na czujniku jezdze nowym , wymienilem jakies 2 miesiace temu na oryginal ten niebieski dalem za niego 60 zł jakoś