Odpowietrzenie Hamulców
Moderatorzy: Michał_1977, italiano_83, G0 Karcio, Haki, Qto, marcin7x5, VIP
Odpowietrzenie Hamulców
Witam zauważyłem że coś mi hamulce słabo biorą i wydaje mi sie że są zapowietrzone i właśnie chce odpowietrzyć tylko nie wiem jak... znaczy wiem na czym to polega ale nie wiem czy koło trzeba odkręcac i gdzie znajduje sie śróbka do odpowietrzania
- italiano_83
- V.I.P.
- Auto: Alfa Romeo Giulietta 1.4 MA Turbobenzina
- Silnik: 1.4T
Odpowietrzenie Hamulców
za chwilę moderator może Cię w sposób nie specjalnie delikatny uświadomić.Dexter18 pisze:ale nie wiem czy koło trzeba odkręcac i gdzie znajduje sie śróbka do odpowietrzania
http://forum.vwgolf.pl/viewtopic.php?t=315610" onclick="window.open(this.href);return false;
- golfista_1993
- Mały gagatek
Odpowietrzenie Hamulców
Dexter18 Człowieku... Co za problem odkręcić koło... Odpowietrznik poznasz łatwo... http://img135.imageshack.us/f/dsc00505ao.jpg/" onclick="window.open(this.href);return false; w moim przypadku wygląda on tak...
Pozdrawiam !
Pozdrawiam !
- golfista_1993
- Mały gagatek
Odpowietrzenie Hamulców
Jak masz Kanał to nie trzeba, ale jak nie masz to lepiej zdjąć... Masz wtedy lepszy dostęp do wszystkiego.
Odpowietrzenie Hamulców
Odpowietrza się prosto najlepiej we 2 kup trochę płynu i kawał przezroczystego wężyka pasującego na odpowietrzniki.
Jak leci czarny brązowy syf to pomagier pompue jak czysty to gotowe,
Ja zaczynam od najdalszego koła ale w literaturze potrafią od najbliższego chyba bez różnicy byle konsekwentnie.
Jak leci czarny brązowy syf to pomagier pompue jak czysty to gotowe,
Ja zaczynam od najdalszego koła ale w literaturze potrafią od najbliższego chyba bez różnicy byle konsekwentnie.
Odpowietrzenie Hamulców
a pierwsze to sprawdz czy to wina nieodpowietrzonych hamolców, wdepnij pedal na odpalonym silniku i pompuj i powiedz jak zachowuje sie pedal hamulca.
Poza tym golfy 2 jakis specjalnych hamulcow nie maja szczegolnie jesli masz stara tarcze z zabrzegami i pompa tez juz nowoscia nie kwitnie wiec nie spodziewaj sie super hamowania nawet po odpowietrzeniu.
Poza tym golfy 2 jakis specjalnych hamulcow nie maja szczegolnie jesli masz stara tarcze z zabrzegami i pompa tez juz nowoscia nie kwitnie wiec nie spodziewaj sie super hamowania nawet po odpowietrzeniu.
Re: Odpowietrzenie Hamulców
Moja maszyna całkiem ma ostre hamulce kwestia odpowietrzenia lub innych elementów.
Wszystko się da doprowadzić do super stanu wystarczy chcieć.
Wszystko się da doprowadzić do super stanu wystarczy chcieć.
Odpowietrzenie Hamulców
Dzis zabrałem sie z odpowietrzanie no i zacząłem od prawego tylnego koła odkrecam zaworek a tu pstryk urwał sie, na szczesie płyn mi nie leci, ale co mam z tym fantem teraz zrobić? Z reszty kół już zrezygnowałem
- mk2manhattan
- Ma gadane
Odpowietrzenie Hamulców
łooo zaledwie nie zaledwie ale jak kasy nie ma to i tak dużo zwłaszcza ze przegląd i ubezpieczenie sie szykuje moze kolega ma jaką używke dobra bede kombinował
- mk2manhattan
- Ma gadane
Odpowietrzenie Hamulców
mozna probowac cos do tej reszty przyspawac i wykrecic ale nie zawsze sie udaje
- mk2manhattan
- Ma gadane
Odpowietrzenie Hamulców
mozna probowac cos do tej reszty przyspawac i wykrecic ale nie zawsze sie udaje
Re: Odpowietrzenie Hamulców
To są hamulce nie ma co oszczędzać.
Jak nie masz kasy to współczuje ale niestety auto kosztuje.
Jeżeli się okręcił odpowietrznik to lepiej wymienić nawet i 2 bo nie wiadomo w jakim to stanie jest, zapieczone ...
tu masz linka całe 10 zł
http://allegro.pl/listing.php/search?st ... nge_view=1" onclick="window.open(this.href);return false;
Mogą wyjść jaja i przeglądu nie dostaniesz bez hamulca, ja bym nie pościł takiego kierowcy dla jego dobra.
Jak nie masz kasy to współczuje ale niestety auto kosztuje.
Jeżeli się okręcił odpowietrznik to lepiej wymienić nawet i 2 bo nie wiadomo w jakim to stanie jest, zapieczone ...
tu masz linka całe 10 zł
http://allegro.pl/listing.php/search?st ... nge_view=1" onclick="window.open(this.href);return false;
Mogą wyjść jaja i przeglądu nie dostaniesz bez hamulca, ja bym nie pościł takiego kierowcy dla jego dobra.