Pytanie - Chłodnica, Ręczny
Moderatorzy: Michał_1977, italiano_83, G0 Karcio, Haki, Qto, marcin7x5, VIP
-
- Mały gagatek
Witam
Mam 2 pytanka posiadam golfa IV 1998r. 1.4 16v AKQ bez klimy
1) potrzebuję nową chłodnicą... stara rdzewieje na łączeniu i przecieka... mam pytanie ile kosztuje nowa jaki jest koszt założenia nowej w warsztacie na +/- może ktoś wie jaka konkretnie pasuje... jakieś numery albo coś...
2) Po zimie przestał mi działać ręczny... nie idzie go zaciągnąć a jak już to zrobię to nie odbija... albo lekko odbije... co może być przyczyną? pomocy bo jak się zapomnę czasem na mieście to muszę włazić pod autko i ręcznie odbijać aż wstyd pojawiło się też drażniące obcieranie czasem piszczenie na kołach zapewne od ręcznego ale jak go odbiłem do końca to i tak coś trze... klocki się kończą czy jednak to od ręcznego?
P.S. dodam że to piszczenie czy tarcie pojawiło się z tydzień temu a ręczny już dawno nie działa...
Pozdrawiam
Mam 2 pytanka posiadam golfa IV 1998r. 1.4 16v AKQ bez klimy
1) potrzebuję nową chłodnicą... stara rdzewieje na łączeniu i przecieka... mam pytanie ile kosztuje nowa jaki jest koszt założenia nowej w warsztacie na +/- może ktoś wie jaka konkretnie pasuje... jakieś numery albo coś...
2) Po zimie przestał mi działać ręczny... nie idzie go zaciągnąć a jak już to zrobię to nie odbija... albo lekko odbije... co może być przyczyną? pomocy bo jak się zapomnę czasem na mieście to muszę włazić pod autko i ręcznie odbijać aż wstyd pojawiło się też drażniące obcieranie czasem piszczenie na kołach zapewne od ręcznego ale jak go odbiłem do końca to i tak coś trze... klocki się kończą czy jednak to od ręcznego?
P.S. dodam że to piszczenie czy tarcie pojawiło się z tydzień temu a ręczny już dawno nie działa...
Pozdrawiam
- Qto
- _
- Auto: MK 4
- Silnik: ASZ
- Kontakt:
1. 1J0 121 253 G - cena 700zł w VW, 560zł w Skodzie...inne ceny szukaj na google.pl
2. Pewnikiem linki do wymiany...szukajka pewnie też coś podpowie
2. Pewnikiem linki do wymiany...szukajka pewnie też coś podpowie
jak chcesz - jeśli masz małą (bo taka oryginalnie była montowana w wersji bez klimy) - sprzedam ci nawet za 70zł - swoją zdjąłem bo montowałem klimę i musiałem założyć dużą (i tak leży wiec mogę odsprzedać)lukasz74mu pisze:Mam 2 pytanka posiadam golfa IV 1998r. 1.4 16v AKQ bez klimy
1) potrzebuję nową chłodnicą... stara rdzewieje na łączeniu i przecieka.
obejrzeć linki idące do tylnych kół - najprędzej którąś uszkodziłeślukasz74mu pisze:2) Po zimie przestał mi działać ręczny... nie idzie go zaciągnąć a jak już to zrobię to nie odbija... albo lekko odbije... co może być przyczyną?
Masz pytanie pisz ale nie rób ping-ponga - treściwie pytaj o całość co chcesz się dowiedzieć
regulamin działu technicznego
były mk2 GTD, mk3 1Y, mk4 AKQ, mk4 AXR , A3 8P jest EOS , New Beetle cabrio - oznaczone Käfer, Audi A5
były mk2 GTD, mk3 1Y, mk4 AKQ, mk4 AXR , A3 8P jest EOS , New Beetle cabrio - oznaczone Käfer, Audi A5
-
- Mały gagatek
ale masz gdzieś rdzę na twojej czy jest ładna? tylko szczerze... bo wiesz wolę dać ciut więcej jak by co żeby trochę potrzymało... bo moja miała małą rdzę ok 5 cm i przed dobry rok mam z jednej strony całe łączenie i na drugiej stronie z 5 cm :/ a co do linki niby jest ok wszystko jak patrzyłem nawet WD40 psikałem i nic :/ bez mechanika się chyba nie obejdzie :/
P.S. Qto dzięki za numery...
grg474 ile cię wyniósł cały koszt założenia klimy? Bo mój ziom chce założyć...
P.S. Qto dzięki za numery...
grg474 ile cię wyniósł cały koszt założenia klimy? Bo mój ziom chce założyć...
jutro zrobię fotki i wrzucęlukasz74mu pisze:ale masz gdzieś rdzę na twojej czy jest ładna?
kto ci tak powiedział - zrzucasz zderzak, spuszczasz płyn i odpinasz węże, odkręcasz wkręty mocujące chłodnicę , wysuwasz chłodnicę z wentylatorem do tyłu (można wcześniej odkręcić wentylator), przekładasz uchwyty chłodnicy na druga i składasz spowrotem.lukasz74mu pisze:bez mechanika się chyba nie obejdzie :/
przy 1,4 to jest chłodnica wody, wzmocnienie, chłodnica klimy, węże klimy, łapa kompresora, kompresor, nagrzewnica z regulacją, czujnik temp, wentylatory z obudową, sterownik wentylatorów i trochę kablilukasz74mu pisze:ile cię wyniósł cały koszt założenia klimy?
Masz pytanie pisz ale nie rób ping-ponga - treściwie pytaj o całość co chcesz się dowiedzieć
-
- Mały gagatek
ok to daj jakiś link jutro do fotek... nie zabierałem się nigdy za zdejmowanie zderzaka :/ a ile cię wyniosły te części do klimy?
tak będzie - dlatego poza odpowiedzią dawałem odpowiedź natury technicznejQto pisze:Panowie...o zakupach to na PW pogadajcie
trudno powiedzieć - towar kupowałem w elementach a nie w komplecie, ale jak dobrze poszukasz to kupisz w cenie od 1tys wzwyżlukasz74mu pisze:a ile cię wyniosły te części do klimy?
-
- Mały gagatek
a jak z dostępnością części jest ogólnie do klimy? i ile kosztuje robocizna żeby to wszystko złożyć... mam pytanie ma ktoś może jak rozebrać zderzak? bo dalej sobie chyba poradzę z tą chłodnicą... grg474 jak masz jakieś fotki to daj znać na PW...
- Qto
- _
- Auto: MK 4
- Silnik: ASZ
- Kontakt:
a Tobie szukajka nie działa ?? Nie jesteś od dzisiaj na forum...masz tu linka http://forum.vwgolf.pl/viewtopic.php?t=155975" onclick="window.open(this.href);return false; a następnym razem będzie warnlukasz74mu pisze:ma ktoś może jak rozebrać zderzak?