1.8 pg nie dogrzewa sie mimo wymiany termostatu
Moderatorzy: Michał_1977, italiano_83, G0 Karcio, Haki, Qto, marcin7x5, VIP
posiadam golfa 2 1.8 silnik o oznaczeniu pg g 60 , mam taki problem iz trudno zeby silnik zlapal swoja temperature 90 stopni.. wymienilem kruciec wodny i chyba ze 3 termostaty i jestem blady - odlaczylem wentylator nawet i dalej nic , moze ma ktos jakis pomysl ?
W życiu piękne są tylko chwile.
gorny wąz jest cieply ale ten dolny cos nie bardzo ; ,
- stonefree
- Mistrz KieroVWnicy
- Kontakt:
To teraz zrób test - na postoju utrzymuj obroty 2500 i sprawdzaj rękami węże, żeby wyczuć moment otwierania termostatu.Sprawdź przy jakiej temperaturze na wskaźniku termostat sie otworzy ( dolny wąż zacznie parzyć tak samo jak górny ). Potem pogrzej jeszcze chwilę, i sprawdź, przy jakiej temperaturze włączy się wentylator chłodnicy.
hnmmm.. chyba sie nie rozumiemy ;D termostat sie nie otwiera bo silnik sie nie grzeje ;p ten gorny jest lekko cieply a nie parzy ;p
- stonefree
- Mistrz KieroVWnicy
- Kontakt:
Tu sam sobie zaprzeczasz. Silnik sie nie będzie grzał, jezeli termostat nie będzie się zamykał.Travel pisze:termostat sie nie otwiera bo silnik sie nie grzeje
Dolny wąż będzie zimny bo w czasie jazdy chłodnica wychłodzi płyn,więc zrób test na postoju.
dobrze zrobie test jutro a jezeli termostat sie nie zamyka to termostat jest zepsuty ? ;p wymienilem juz 3 i jestem pewniej ze jest oki