przerywanie, szarpanie AGU
Moderatorzy: Michał_1977, italiano_83, G0 Karcio, Haki, Qto, marcin7x5, VIP
Panowie pomocy
moja niunia ma z czymś problem silnik to 1.8T AGU
podczasj jazdy obroty okolo 1500-2000 ( nie zależnie od biegu) auto zaczyna tak jakby jakby przerywać, szarpać. chwilkę tak się dzieje, a jak obroty wejdą wyższe to problem ustępuje, ale tez nie zawsze, na postoju objawia się to takim drżeniem silnika, jakby nie pracował na wszystkie gary, po przygazówce tak jakby szarpał i bardzo słabo się wkręca na obroty,
podczas jazdy jak zaczyna występować takie poszarpywanie, to auto traci moc, tak zaczyna drżeć .. nie umiem tego popisć :/ jak obroty wyjdą poza 2000 to jest poszarpywanie ustępiuje
moja niunia ma z czymś problem silnik to 1.8T AGU
podczasj jazdy obroty okolo 1500-2000 ( nie zależnie od biegu) auto zaczyna tak jakby jakby przerywać, szarpać. chwilkę tak się dzieje, a jak obroty wejdą wyższe to problem ustępuje, ale tez nie zawsze, na postoju objawia się to takim drżeniem silnika, jakby nie pracował na wszystkie gary, po przygazówce tak jakby szarpał i bardzo słabo się wkręca na obroty,
podczas jazdy jak zaczyna występować takie poszarpywanie, to auto traci moc, tak zaczyna drżeć .. nie umiem tego popisć :/ jak obroty wyjdą poza 2000 to jest poszarpywanie ustępiuje
- rysiektr
- Mistrz KieroVWnicy
- Kontakt:
podłącz do kompa tzw. VAGa sczytaj błędy i będzie wiadomo, a tak na pierwszy ogień to sprawdź świece
http://forum.vwgolf.pl/viewtopic.php?f=88&t=164952 mój były golf
Dzikun Performance - swapy silników VAG
adaptery do obrotomierza 1.8T VR5 VR6 R32 golf mk1 mk2
M 3.8.X, ME 7.X.X, MED 9.1 immo off, usuwanie sond, błędów DCT, dogrywanie LC, POPS & BANGS itd.
elektryka/wiązki do swapów wysyłkowo
Dzikun Performance - swapy silników VAG
adaptery do obrotomierza 1.8T VR5 VR6 R32 golf mk1 mk2
M 3.8.X, ME 7.X.X, MED 9.1 immo off, usuwanie sond, błędów DCT, dogrywanie LC, POPS & BANGS itd.
elektryka/wiązki do swapów wysyłkowo
Z tylu filtra powietrza masz przykręcony moduł zaplonu , dochodzą do niego 2 kostki . Sprawdż czy maja dobry styk , jesli tak to może kończyć sie moduł .Objawy opisane przez Ciebie pasują do problemów z modułem , chociaz nie twierdzę że to moduł na 100%
hej, wymieniłem świece, ale nic się nie zmieniło poza brakiem 130 PLN za świece :/, moduł ma wtyczki i przewody całe..
po woli kończą się pomysły :/ jak mogę sprawdzić cewki ?? bo może któraś nie domaga już..., na ciepłym silniku często jakby chodził na 3garach to wtedy można odpiąć wtyczkę od cewek po kolei ?
po woli kończą się pomysły :/ jak mogę sprawdzić cewki ?? bo może któraś nie domaga już..., na ciepłym silniku często jakby chodził na 3garach to wtedy można odpiąć wtyczkę od cewek po kolei ?
Tak odpinaj kolejno , gdy zlokalizujesz który gar , zamień cewki miejscami . Jeśli powtórzy sie to na tym samym garze to moduł , a jak na tej samej cewce to wiadomo . Ja jednak obstawiam modul
moduł czyli to przy filtrze ??
je sli tak to jak to sie fachowo nazywa i jak i gdzie to dostanę ? może ktoś by link z allegro podesłał ? góry dzięki ..
je sli tak to jak to sie fachowo nazywa i jak i gdzie to dostanę ? może ktoś by link z allegro podesłał ? góry dzięki ..
Nazywa się moduł zapłonu , ale sprawdż najpierw te cewki , nie można ich wykluczyć na 100% bez sprawdzenia
dzis zabieram się za sprawdzanie tego osprzetu, tylko jedno pytanie bo doszły mnie słuchy, że mogE coś popalić takim odpinaniem cewek na zapalonym silniku ??
same cewki i podobno tez sam komputer :/ ?? prawda to ??
wyczytałem na jednym forum, żeby odpinac je na zagrzanym silniku, ale zgaszonym, tylko że u mnie to nie zda egzaminu bo mi raz działa a raz nie :/ jak złapie zawieszke , zgasze auto i odpale to juz jest oki, ale po chwili juz ponownie zawieszka ..
same cewki i podobno tez sam komputer :/ ?? prawda to ??
wyczytałem na jednym forum, żeby odpinac je na zagrzanym silniku, ale zgaszonym, tylko że u mnie to nie zda egzaminu bo mi raz działa a raz nie :/ jak złapie zawieszke , zgasze auto i odpale to juz jest oki, ale po chwili juz ponownie zawieszka ..
okej i jestem po pierwszych testach .. okazało się że po wyjęciu wtyczki z 3 cewki nie się nie działo, po wyjęciu innych silnik inaczej pracował. Zamieniłem cewkę numer 3 z cewką numer 1 i jak na złość na razie nic się nie dzieje i silnik chodzi jak ta lala :/ teraz proszę o małą spekulację ...
co będzie, gdy po zamianie trzeciej niedziałającej cewki na pierwszą, ta cewka zacznie działać na tym pierwszym cylindrze, a w dalszym ciągu nie będzie palił ten 3 gar ? ?
świeczki mam nówki sztuki NGK,
co będzie, gdy po zamianie trzeciej niedziałającej cewki na pierwszą, ta cewka zacznie działać na tym pierwszym cylindrze, a w dalszym ciągu nie będzie palił ten 3 gar ? ?
świeczki mam nówki sztuki NGK,