jak podlaczyc czujnik poziomu plynu chlodniczego
Moderatorzy: Michał_1977, italiano_83, G0 Karcio, Haki, Qto, marcin7x5, VIP
- slawko333
- Forum Master
- Kontakt:
problem mam tego typu, ze moj golf 1,8 z 92 roku nieposiada w zbiorniczku wtyczki z czujnikiem poziomu plynu, dzis walnal mi waz gumowy i czego efektem bylo wylanie sie prawie calego plynu dynagel, temp byla normalna, ale z braku tego czujnika kontrolka od plynu niemigala, ojciec ma golfa z 96 roku i jak zapomnialem dac zawleczke na czujnik temp, to po kilku km plyn sie wylal i kontrolka migala, zbiorniczek taki z czujnikiem posiadam, tylko co do niego podpiac zeby w przyszlosci kontrolka infpormowala mnie o braku plynu w zbiorniczku
- Paweł Marek
- V.I.P.
Najtaniej wyjdzie kupić na szrocie zbiorniczek z czujnikiem. Pinout czyli rozpiskę licznika do których styków podłączyć znajdziesz na forum, ale poszukaj jeszcze tej wtyczki - może gdzieś się schowała na podszybiu.
Kto o coś spytał i uzyskał poradę niech czuje się zobowiązany napisać o rezultatach -pomogło, nie pomogło, jakie było właściwe rozwiązanie problemu.
- slawko333
- Forum Master
- Kontakt:
zbiorniczek z wtyczka mam z rozbitka, moj zbiorniczek niema wogole takiego wejscia, szukalem juz kilkakrotnie, ta wtyczka jest razem z wtyczka od poziomu plynu hamulcowego sklejona, u mnie jej niema
- slawko333
- Forum Master
- Kontakt:
jak i gdzie sie podpiac pod zegary zeby migala kontrolka w sytuacji gdy bedzie wyciek plynu?
- Paweł Marek
- V.I.P.
http://forum.vwgolf.pl/viewtopic.php?f= ... 57&start=0" onclick="window.open(this.href);return false; proponowałem poszukac pinout, czyli rozpiskę wtyków w liczniku (pin2)
Kto o coś spytał i uzyskał poradę niech czuje się zobowiązany napisać o rezultatach -pomogło, nie pomogło, jakie było właściwe rozwiązanie problemu.
- slawko333
- Forum Master
- Kontakt:
na elektyrce to sie bardzo nieznam, do pinu 2 co mam podlaczyc?