Szarpie od 1800 do 2200 obrotów
Moderatorzy: Michał_1977, italiano_83, G0 Karcio, Haki, Qto, marcin7x5, VIP
Lepiej sprawdź ten olej w skrzyni. Najczęściej padają te nity podczas jazdy na 1 biegu.
Dobra, to szarpanie juz nie jest takie ważne bo właśnie skrzynia mi pada. Na każdym biegu jazda to taka suszarka, a i hamowanie silnikiem do cichych nie należy.
Możliwe że przy wymianie półosi lewej mechanik wylał olej ze skrzyni i go nie uzupełnił co było przyczyną zatarcia skrzyni? Półoś wymieniałem max 2 tyg temu, a wczoraj skrzynia dowiedziała że ma dość.
Możliwe że przy wymianie półosi lewej mechanik wylał olej ze skrzyni i go nie uzupełnił co było przyczyną zatarcia skrzyni? Półoś wymieniałem max 2 tyg temu, a wczoraj skrzynia dowiedziała że ma dość.
Musiałby tą całą flansze do której przykręca się półoś wyciągnąć aby coś tam olej wyciekł.
A czort go wie.. człowiek pośpiechu, wszystko na szybko.
Co do problemu to sprswa z szarpaniem sie wyjasni za kilkanaście dni jak wymienie sprzeglo i skrzynie.
Co do problemu to sprswa z szarpaniem sie wyjasni za kilkanaście dni jak wymienie sprzeglo i skrzynie.
Gitara wszystko gra.
Skrzynia wymieniona z DUU na DUS, sprzegło SACHS 210mm.
Szarpanie ustało, płynność jest, teraz tylko wymiana poduch wszystkich zostala.
Polecam kazdemu wymiane jesli zacznie sie cos dziac z szarpaniem, a nie bedzie to wina ukladu dolotowego.
Skrzynia wymieniona z DUU na DUS, sprzegło SACHS 210mm.
Szarpanie ustało, płynność jest, teraz tylko wymiana poduch wszystkich zostala.
Polecam kazdemu wymiane jesli zacznie sie cos dziac z szarpaniem, a nie bedzie to wina ukladu dolotowego.
Postanowilem poszukać na OLX skrzyni DUS ze śrubami na miejscach nitów, znalazłem za 700 zl z gwarancją na 3 miesiące, z dostawa za 800zl. Do tego wymienilem sobie sprzęgło co by mieć spokój 320zl (i dobrze bo bylo z 99r oryginalne) + olej do skrzyni 60 zl + robocizna 270 zl. Czyli 1450 zl zainwestowałem i mam nadzieje ze bedzie służyć.
Przy okazji zrobiłem 'tuning' bo skrzynie od 1.9 włożyłem.
Przy okazji zrobiłem 'tuning' bo skrzynie od 1.9 włożyłem.