Problem z pompą wspomagania gdzie mogę naprawić ????

Tutaj piszemy o problemach związanych z mechaniką

Moderatorzy: Michał_1977, italiano_83, G0 Karcio, Haki, Qto, marcin7x5, VIP

Awatar użytkownika
ciachotdi
diesel m@ster
diesel m@ster
Auto: Seat mii

Re: Problem z pompą wspomagania gdzie mogę naprawić ????

Post autor: ciachotdi » czw gru 23, 2010 17:57

Paweł Marek pisze:0.78 litra wchodzi jak kupisz dwie butelki to masz na pierwsza wymianę
Wszysktko zależy od srednicy węży ale te kolegi 0.78 litra bez urazy troche mało.

Mysle ze dwa razy zmienić i za trzecim razem zostawić.

Awatar użytkownika
Paweł Marek
V.I.P.
V.I.P.

Post autor: Paweł Marek » czw gru 23, 2010 19:40

ciacho840, to sa dane z serwisówki sprawdzone przeze mnie nie ma sensu dyskutować, jeśli owiniesz silnik dwa razy weżem od beczkowozu to wejdzie owszem i 10 litrów - pisze o stanie oryginalnym

Kto o coś spytał i uzyskał poradę niech czuje się zobowiązany napisać o rezultatach -pomogło, nie pomogło, jakie było właściwe rozwiązanie problemu.

Kris:)
Mały gagatek
Mały gagatek

Re: Problem z pompą wspomagania gdzie mogę naprawić ????

Post autor: Kris:) » czw gru 23, 2010 23:14

wymieniłem wszystko zalałem zielonym płynem z febi powiedzcie mi czy z początku pompa jest głośniejsza ???

mam wrażenie że po wymianie piszczy mi pasek ??? czy to przejdzie ??? może się płyn dostał na pasek i to powoduje piszczenie ???

Jeśli chodzi ile weszło tego płynu to wlali mi cały litr i mam teraz ponad max nie wiem czy to się unormuje jak coś napisze

Awatar użytkownika
Paweł Marek
V.I.P.
V.I.P.

Post autor: Paweł Marek » czw gru 23, 2010 23:38

Jeśli pasek piszczy to pewnie za słabo naciągnięty, powinien się ugiąć koło 1 cm pod naciskiem palca. A że głośniejsza to zobaczysz , ważne czy wspomaganie działa. Nie kupiłeś super dobrej nowej pompy za 3 stówki, albo to jest podróba albo regenerowana - pojeździsz zobaczysz.

Kto o coś spytał i uzyskał poradę niech czuje się zobowiązany napisać o rezultatach -pomogło, nie pomogło, jakie było właściwe rozwiązanie problemu.

ODPOWIEDZ

Wróć do „Mechanika”