czasami drży silnik i buda.
Moderatorzy: Michał_1977, italiano_83, G0 Karcio, Haki, Qto, marcin7x5, VIP
Napinacz i sprzęgiełko wymienione. Mordowałem się z tym sprzęgiełkiem godzinę czasu. Mus kupić specjalny klucz (54zł) i wspólnie z tatem odkręciliśmy to. Altek w imadło, a klucze trzeba było przedłużyć dwiema metrowymi lagami
Autem nie jeździłem bo sypła się zwrotnica. Za dwa tygodnie napiszę co i jak. U mnie czuć drgania bez względu na okoliczności
Autem nie jeździłem bo sypła się zwrotnica. Za dwa tygodnie napiszę co i jak. U mnie czuć drgania bez względu na okoliczności
- slawek987
- Gadatliwa bestia
- Auto: GOLF SV
- Silnik: DCYA
uuuu...to nie dobrze jak sypła sie zwrotnica, to czekamy dalej na informacje od Ciebie.pzdr
Re: czasami drży silnik i buda.
Niestety wina jakiegoś magika, artysty, terrorysty Upierd... gwint na szpilce trzymającej zacisk, nagwintował gwint o wymiary większe, wkręcił jakiegoś śmiesznego bolca i tym sposobem osłabiając otwór w zwrotnicy rozerwał mocowanie. Jedna fota ku przestrodze:slawek987 pisze:uuuu...to nie dobrze jak sypła sie zwrotnica, to czekamy dalej na informacje od Ciebie.pzdr
Cała sprawa wyszła przy piątkowej zmianie tarcz i klocków.
- slawek987
- Gadatliwa bestia
Powiem Ci szczerze że tez tak miałem że był gwint spierdzielony u mnie, była wkręcona taka sprężynka do gwintów (nie wiem czy wiesz o czym mowie) ale zbytnio to nie trzymało...tylko że nie było takiego przerwania jak u Ciebie. jeżeli interesują Ciebie jakiekolwiek małe przeróbki,to na pw lub gg, mogę Ci zdradzić jak sobie z tym poradziłem:)
Sprzęgiełko i napinacz w moim padle wymienione....No i
Buda drży. W przeciągu miesiąca podjadę jeszcze na pełną diagnostykę i wymienię sprzęgło
Buda drży. W przeciągu miesiąca podjadę jeszcze na pełną diagnostykę i wymienię sprzęgło
- slawek987
- Gadatliwa bestia
U mnie raczej też będzie do wymiany sprzęgło, bo wszystkie poduszki silnika są ok, a te delikatne stuki i drgania wydobywają się właśnie ze sprzęgła. Rozumiem będziesz zakładał nowe sprzęgło tak? masz może jakieś namiary na nie, allegro, czy itp?
Zakładam jednomas Zamach kupiłem na szrocie, kompletne sprzęgło sachs-a w sklepie u kumpla, a śrubki do zamachu i tarczy w ASO
- slawek987
- Gadatliwa bestia
gdy zmienisz to koło zamachowe to daj znać czy drgania zniknęły i czy jest jakaś różnica między dwumasem, a zwykłym kołem.
Re: czasami drży silnik i buda.
Już Ci mogę powiedzieć, że jest ogromna różnica w cenieslawek987 pisze:gdy zmienisz to koło zamachowe to daj znać czy drgania zniknęły i czy jest jakaś różnica między dwumasem, a zwykłym kołem.
Gdzie tu na forum jest temat o takiej zamianie. Chłopaki piszą jakie mają wrażenia
- slawek987
- Gadatliwa bestia
Ok poczytam sobie na forum o zmiania dwumasu na jednomas . W cenie to napewno duza róznica . Powiedz mi jeszcze kolego od jakiego modelu podeszło CI to koło jednomasowe? obojętnie jaki to TDI'k??? będe też sie zamierzać do wymiany koła,ale dopiero po zimie, dlatego narazie zbieram informacje
Nie pamiętam z jakich dokładnie modeli, ale na bank nie jest to obojętne.
Z diesli to silnik 1Z
Benzyna 9A, PG, ABF
Wszystko jest w tematach o zmianie dwumasu na jednomas. Sam czerpałem potrzebną wiedzę z opracowań naszych kolegów
Z diesli to silnik 1Z
Benzyna 9A, PG, ABF
Wszystko jest w tematach o zmianie dwumasu na jednomas. Sam czerpałem potrzebną wiedzę z opracowań naszych kolegów
No więc tak...We wtorek autko pojechało do mechanika na operację zmiany dwumasu na jednomas
We wtorek odbieram go i wtedy napiszę czy dalej coś się telepie
We wtorek odbieram go i wtedy napiszę czy dalej coś się telepie
- slawek987
- Gadatliwa bestia
ok, i napisz czy odczuwasz pogorszenie komfortu, bo niektórzy piszą że tak. czekamy:)