Nooo świetny sklep motoryzacyjny... Ciekawe jaką masz pewność, że ta nowa nie jest po takich przejściach jak ta którą oddałeśprezesik25 pisze:W sklepie ją obejrzał i położył na miejsce mówiąc "wcisnę ją jakiemuś mechanikowi". Na uszczelce nie było oznak dociągania głowicy. Dał mi tą właściwą, czyli grubą.
Problem po zmianie uszczeli pod głowicą.
Moderatorzy: Michał_1977, italiano_83, G0 Karcio, Haki, Qto, marcin7x5, VIP
- sas_gti
- Mistrz KieroVWnicy

- Kontakt:
w VW się nie dociąga. Mając klucz dynamometryczny i stosując procedurę dokręcania nie ma takiej potrzeby.
Oczywiście to pytanie retorycznie, nie odpowiadaj na nie. Mozna spytać czy to sklep sieciowy czy jakiś lokalny?
- prezesik25
- VWGolf.pl Killer

- Kontakt:
lokalnysas_gti pisze:Mozna spytać czy to sklep sieciowy czy jakiś lokalny?
- prezesik25
- VWGolf.pl Killer

- Kontakt:
Jednak będę szukał drugiego silnika.
Sprawdzałem komprechę 7-6-10-10 i nie wiem, czy to pierścienie nie trzymają czy zawory.
Sprawdzałem komprechę 7-6-10-10 i nie wiem, czy to pierścienie nie trzymają czy zawory.
A sprawdzałeś zawory, chociaż zalewając czymś czy są szczelne ? Nie wiem, czym się zalewa, ale mógłbyś spróbować 
-
gademajster
- Mały gagatek

- Kontakt:
Szczelność zaworów sprawdza się naftą.piteR-ek pisze:Nie wiem, czym się zalewa, ale mógłbyś spróbować
- prezesik25
- VWGolf.pl Killer

- Kontakt:
- prezesik25
- VWGolf.pl Killer

- Kontakt:
No i niestety gofer znów rozebrany. Zdjąłem głowicę, bo palił już tylko na 2-3 gary.
Zamówiłem głowicę z przebiegiem 110 tys.km, starej nie będę regenerował.
Stara głowicę sprawdzałem na szczelność - wlewałem benzynkę ekstr., no i niestety przepuszczają zawory na 1 i 4 cylindrze, tam gdzie były ściśniete zawory z tłokami przy poprzedniej cienkiej blaszanej uszczelce.
Musiały się wtedy zaworki podkrzywić, w dodatku głowica na 1 cylindrze jest strasznie krzywa, sprawdziłem krawędzią zwykłej prostej pleksy.
Teraz czekam na druga głowicę.
Zamówiłem głowicę z przebiegiem 110 tys.km, starej nie będę regenerował.
Stara głowicę sprawdzałem na szczelność - wlewałem benzynkę ekstr., no i niestety przepuszczają zawory na 1 i 4 cylindrze, tam gdzie były ściśniete zawory z tłokami przy poprzedniej cienkiej blaszanej uszczelce.
Musiały się wtedy zaworki podkrzywić, w dodatku głowica na 1 cylindrze jest strasznie krzywa, sprawdziłem krawędzią zwykłej prostej pleksy.
Teraz czekam na druga głowicę.