Wyjęty AFN kilka pytań, pomoc przy swapie
Moderatorzy: Michał_1977, italiano_83, G0 Karcio, Haki, Qto, marcin7x5, VIP
Ja sie skusilem bo wytargalem stare i mialy cis kolo 10 lat i puscily wiec mowie febi moze byc. Pozniej zakladalem lemiego ale i takie mniej znane sasic okazaly sie dobre.
Touran bls+ oraz dwa razy Touran cayc+ to
Dzięki panowie za zainteresowaniem się tematem
Postanowiłem zostawić narazie seryjne tzn dostałem wraz z silnikiem sanki a na sankach poduszki były i wyglądają na dobry stan jak w praktyce? nie wiem zobaczymy jak założę ew. wtedy zmienię
Postanowiłem zostawić narazie seryjne tzn dostałem wraz z silnikiem sanki a na sankach poduszki były i wyglądają na dobry stan jak w praktyce? nie wiem zobaczymy jak założę ew. wtedy zmienię
Lepiej samemu naprawić niż oddać w cudze ręce
Wczoraj minęło, jutro niepewne, tylko dziś jest pewne.
- palio
- _
- Auto: Ford Mondeo MK3
- Silnik: 2.0
- Kontakt:
Re: Wyjęty AFN kilka pytań, pomoc przy swapie
Szukaj Febi lub LemforderaPiterMK95 pisze:Z jakiej firmy najlepiej ? Febi? Bo cena podobna z febi jest
Siemka, panowie mam do wymiany serwo, warto jakieś z mk3 czy szukać z mk2 ? czymś się różnią?
Pompę jakoś pół roku temu kupiłem nówkę 22.2mm więc chyba zostawię, a co do serwa?
Pozdrawiam.
Pompę jakoś pół roku temu kupiłem nówkę 22.2mm więc chyba zostawię, a co do serwa?
Pozdrawiam.
- rysiektr
- Mistrz KieroVWnicy
- Kontakt:
z mk3 to Ci chyba nie wejdzie... jak dobrze pamiętam, to tam inne mocowanie było niż w mk2, więc mk2 albo passat b3, toledo mk1, corrado ibiza do 99r polo do 99r. Jak się mylę to niech ktoś mnie poprawi
http://forum.vwgolf.pl/viewtopic.php?f=88&t=164952 mój były golf
Dzikun Performance - swapy silników VAG
adaptery do obrotomierza 1.8T VR5 VR6 R32 golf mk1 mk2
M 3.8.X, ME 7.X.X, MED 9.1 immo off, usuwanie sond, błędów DCT, dogrywanie LC, POPS & BANGS itd.
elektryka/wiązki do swapów wysyłkowo
Dzikun Performance - swapy silników VAG
adaptery do obrotomierza 1.8T VR5 VR6 R32 golf mk1 mk2
M 3.8.X, ME 7.X.X, MED 9.1 immo off, usuwanie sond, błędów DCT, dogrywanie LC, POPS & BANGS itd.
elektryka/wiązki do swapów wysyłkowo
Ok super:) a rozmiar serwa taki jak był największy w mk2 czy Passat np ma większe i czy warto większe?
Panowie mam pytanko, bo nie mam turba w swoim silniku a też nie wiem w jakiej jest kondycji silnik, ale wydawać kasę na turbo z afn`a potem je wyrzucić i znów wydać kasę na turbo z BRD to się lekko nie opłaca.
Więc jeżeli kupie turbo z BRD wsadzę je do tego silnika AFN i pojadę na hamownie zobaczyć kondycje silnika to pokaże dobrze czy jednak i tak będzie mocno zawyżał?
I jak zostawię całą serie afn i tylko dam turbo BRD to muszę stroić, jakiś program inny czy coś? czy nie ma takiej potrzeby?
Więc jeżeli kupie turbo z BRD wsadzę je do tego silnika AFN i pojadę na hamownie zobaczyć kondycje silnika to pokaże dobrze czy jednak i tak będzie mocno zawyżał?
I jak zostawię całą serie afn i tylko dam turbo BRD to muszę stroić, jakiś program inny czy coś? czy nie ma takiej potrzeby?
Wielkosc turbiny nie ma znaczenia. Program steruje caloscia. To i tak nie jakies wielkie turbo jest.
Touran bls+ oraz dwa razy Touran cayc+ to