Ubytek płynu chłodzącego 2.0 TDI
Moderatorzy: Michał_1977, italiano_83, G0 Karcio, Haki, Qto, marcin7x5, VIP
Witam!!
Od maja posiadam auto i na samym początku dolałem płynu bo było trochę poniżej minimum. Do września miałem spokój aż tu nagle zaczęła mrugać kontrolka i komunikat żeby sprawdzić układ ,znów dolałem i do dziś jest spokój choć zauważyłem że płyn schodzi na, razie jest na maks bo po dolewce było go aż nad to. Co to może oznaczać? Dodam że olej stan ok nagrzewa się normalnie, Temperatura 90 stopni i ani grama więcej
Od maja posiadam auto i na samym początku dolałem płynu bo było trochę poniżej minimum. Do września miałem spokój aż tu nagle zaczęła mrugać kontrolka i komunikat żeby sprawdzić układ ,znów dolałem i do dziś jest spokój choć zauważyłem że płyn schodzi na, razie jest na maks bo po dolewce było go aż nad to. Co to może oznaczać? Dodam że olej stan ok nagrzewa się normalnie, Temperatura 90 stopni i ani grama więcej
Szukaj wycieku. Obejrzyj dokladnie wszystkie krućce plastikowe oraz samą chłodnicę.
- 21Golfista21
- Gadatliwa bestia
pompa wody kiedy wymieniana? skąd jesteś? podjedź do kogoś kto ma przyrząd do sprawdzania wycieków.
http://forum.vwgolf.pl/viewtopic.php?f=87&t=351409 nowy nabytek
to nie, że ja się boję prędkości to prędkość boi się mnie :D
Samochód mam od maja przelot 136000 podejrzewam że pompa nie była wymieniana. Jestem z Bydgoszczy
- 21Golfista21
- Gadatliwa bestia
No to myślę że warto to zweryfikować
http://forum.vwgolf.pl/viewtopic.php?f=87&t=351409 nowy nabytek
przegoń auto i zobacz czy masz mokro pod zbiornikiem,jest tam taki odpływ przelewowy.Jeśli tak to szykuj się na wydatki bo uszczelka do roboty(oby tylko).
Golf Mk4 1.8t ARY 187km
Golf Mk1 1.5D
Golf Mk1 1.3
Golf Mk2 1.6 TD
Golf Mk4 1.6sr
Golf Mk1 1.5D
Golf Mk1 1.3
Golf Mk2 1.6 TD
Golf Mk4 1.6sr
Re: Ubytek płynu chłodzącego 2.0 TDI
W tym aucie nie ma dogrzewacza płynu, tylko grzała elektryczna ptc...belcho99 pisze:Ide o zakład, że cieknie pompka obiegowa od dogrzewacza.
Dolej do normlanego poziomu płyn i zobacz ile i jak szybko ubywa, lubią puszczać chłodnice egr-a, pompa wody zawsze może zacząć cieć także tez w razie czego potem do sprawdzenia...