Witajcie moi drodzy.
Mój golfik się sypie, proszę o poradę.
Po pierwsze to zauważyłem że cały silnik się trzęsie jak go ruszam ręką - daje link do filmiki, wg. mnie to wymiana poduszki mnie nie ominie.
https://youtu.be/De3gMETtu9w
Po drugie, śmierdzi mi starym olejem w samochodzie jak silnik się rozgrzeje i stoję w miejscu, wg. mnie wyciek, wrzucam zdjęcia gdzie go zlokalizowałem , zaznaczyłem strzałkami gdzie jest najwięcej oleju
Silnik się trzęsie + wyciek ze skrzyni
Moderatorzy: Michał_1977, italiano_83, G0 Karcio, Haki, Qto, marcin7x5, VIP
Ostatnio zmieniony wt cze 14, 2016 21:28 przez lemon14, łącznie zmieniany 1 raz.
Poduszka definitywnie do wymiany, ok. 100zł za dobrą markę. Wystarczy podnośnik i klucze do odkręcenia poduszki.
Obrazek nie działa, ale jeśli śmierdzi olejem w kabinie to sprawdź czy odma jest szczelna.
Obrazek nie działa, ale jeśli śmierdzi olejem w kabinie to sprawdź czy odma jest szczelna.
Poprawiłem obrazek, czy mógłbyś polecić mi dobrą markę tej poduszki i czy trzeba wymieniać wszystkie od razu, czy tylko tą uszkodzoną ?
Założysz nową i też się będzie ruszał. Jak kupisz Lemfordera to tak jakbyś kupił ori - mają zeszlifowane logo vw oooo. Co do wycieku to albo masz na flanszy przegubu wewnętrznego wyciek lub kapie ci z wysprzęglika sprzęgła.
Poducha lemfordera płaciłem 115 zł wymiana prosta lewarkiem podniosłem skrzynie i zmieniłem.
Tylko trzeba dobrze podłożyć żeby nic nie uszkodzić i żeby nie spadł
Tylko trzeba dobrze podłożyć żeby nic nie uszkodzić i żeby nie spadł