Uszkodzona chłodnica
Moderatorzy: Michał_1977, italiano_83, G0 Karcio, Haki, Qto, marcin7x5, VIP
Uszkodzona chłodnica
Witam dziś po przyjeździe z pracy zauważyłem że spod dołu kapie płyn chłodniczy.
Po oględzinach zauważyłem , że cieknie z chłodnicy i nie gdzieś po środku tylko od strony kierowcy jakby z tej takiej metalowej obejmy miedzy plastikiem a samą chłodnicą i teraz pytanie dla was co robić dalej?????
Czy kombinować uszczelniaczami itp itd
Czy oddać do jakiegoś zakładu
Czy kupić nową i tyle.
A jak nowa to jaki jest jej nr bo nigdzie nie mogę znaleźć.
Moje Auto to Golf 4 1.6 8V Wersja z Klimą.
Po oględzinach zauważyłem , że cieknie z chłodnicy i nie gdzieś po środku tylko od strony kierowcy jakby z tej takiej metalowej obejmy miedzy plastikiem a samą chłodnicą i teraz pytanie dla was co robić dalej?????
Czy kombinować uszczelniaczami itp itd
Czy oddać do jakiegoś zakładu
Czy kupić nową i tyle.
A jak nowa to jaki jest jej nr bo nigdzie nie mogę znaleźć.
Moje Auto to Golf 4 1.6 8V Wersja z Klimą.
Uszkodzona chłodnica
Nie kombinuj tylko wymień na nową...po co ci numer?W każdym sklepie dobiorą odpowiednią po kodzie silnika
- waski1
- _
- Auto: Passat B7
Golf II Country
Skoda 1000MB
Golf MK2
Golf IV - Silnik: CFGB
- Kontakt:
- siwy872
- Mały gagatek
Uszkodzona chłodnica
Jeżeli kapie Ci w okolicy kierownicy to masz walnięty taki plastikowy element który jest umieszczony w okolicy bloku silnika łączy węże ze sobą, nie wiem jak się to fachowo nazywa ale wiem, że u mnie to padło i właśnie z tego elementu mi ubywał płyn, w niewielkich ilościach ale ubywał. Koszt tego elementu to ok 70 zł.
PozdraVWiam
PozdraVWiam
Uszkodzona chłodnica
To nie szybko złączka.
Po wyjęciu chłodnicy ewidentna wymiana leciało z niej tak jakby ktoś kran odkręcił po przejechaniu 10 km zostało sie jakieś 2 l płynu.
Teraz problem jak włożyć nową?
Po wyjęciu chłodnicy ewidentna wymiana leciało z niej tak jakby ktoś kran odkręcił po przejechaniu 10 km zostało sie jakieś 2 l płynu.
Teraz problem jak włożyć nową?
Uszkodzona chłodnica
skoro wyjales stara to z wlozeniem nie powinienes miec problemu. ja wsowalem miedzy obudowe wentylaorow a chlodnice klimatyzacji od gory. Do pomocy uzylem drugiej pary rak.
Uszkodzona chłodnica
Zdejmujesz atrapę i zderzak-to 10 minut roboty a przy okazji wyczyscisz sobie skraplacz klimy-bedzie działała wydajniej.
Uszkodzona chłodnica
Jak kupowałem Golfa to pisało , że klima do naprawy i tak szczerze nie wiem o co tam w niej chodzi , że nie działa.
Więc Klima jest a taj jakby jej nie było.
Więc Klima jest a taj jakby jej nie było.
Uszkodzona chłodnica
Witam.
Odgrzeje temat troche
Pacjent to golf 4 1.6 16v bez Klimy
Czy oprócz zderzaka i atrapy cos jeszcze trzeba demontować żeby wymienić chłodnice? Co tam trzeba poodkręcać żeby ją zdemontować ?"
Czeka mnie wymiana i chciałbym to sprawnie zrobić
A może ktos ma jakiś manual jak wymienić chłodnicę?
Z góry dzieki
Odgrzeje temat troche
Pacjent to golf 4 1.6 16v bez Klimy
Czy oprócz zderzaka i atrapy cos jeszcze trzeba demontować żeby wymienić chłodnice? Co tam trzeba poodkręcać żeby ją zdemontować ?"
Czeka mnie wymiana i chciałbym to sprawnie zrobić
A może ktos ma jakiś manual jak wymienić chłodnicę?
Z góry dzieki
Uszkodzona chłodnica
Teoretycznie powinno być Ci łatwiej bo nie mas zklimy ale w praktyce zapewne i tak tam masz mało miejsca.
Dokałdnej porady niestety nie posiadam sam to robiłem na tzw ''czuja'' jakos poszło
Dokałdnej porady niestety nie posiadam sam to robiłem na tzw ''czuja'' jakos poszło