Po rozruchu wspomaganie ciężko pracuje
Moderatorzy: Michał_1977, italiano_83, G0 Karcio, Haki, Qto, marcin7x5, VIP
Jak jest zardzewiała mocno listwa i syf zebrał się wewnątrz maglownicy to może tak się dziać przy niższych temp.
- piotras0062
- Mały gagatek
A orientujesz się ile trzeba wyłożyć na regenerację?? domyślam się że nie mało
- MaciekV5
- ...
- Auto: bmw
- Silnik: CUNA
- Kontakt:
Podepnę się pod temat bo mam identyczne objawy. Gdy temperatury spadły poniżej 0stC zaczęły się problemy ze wspomaganiem, po dłuzszym postoju brak wspomagania, aż zakręcę kierownicą raz w jedną raz w drugą stronę.
W ubiegłym roku czegoś takiego nie było, w lipcu wymieniłem przewód od wspomagania i zalano świeży zielony Febi.
Czym tłumaczyć problem? Wypłukało korozję z listwy i stąd teraz problemy? Ewidentnie magiel do wymiany/regeneracji?
Bo wrażenie jest takie, jakby ciśnienia nie było w układzie zaraz po odpaleniu ale kolega wyżej pisał przy tych samych objawach, że wymiana pompy nie pomogła.
W ubiegłym roku czegoś takiego nie było, w lipcu wymieniłem przewód od wspomagania i zalano świeży zielony Febi.
Czym tłumaczyć problem? Wypłukało korozję z listwy i stąd teraz problemy? Ewidentnie magiel do wymiany/regeneracji?
Bo wrażenie jest takie, jakby ciśnienia nie było w układzie zaraz po odpaleniu ale kolega wyżej pisał przy tych samych objawach, że wymiana pompy nie pomogła.
Robson91, Wszystko zależy czy kręcisz kierownicą. mogłes mieć więcej prostych odcinków, i wyciek mógł nie być duży. Mi teraz walneła maglownica, to wystarczy 4 godziny postoju i samochód nie ma wspomagania a płyn między kołami.
Mógł się zrobić kisiel w pompie i dlatego tak międli , ew pompa do wymiany.
Mógł się zrobić kisiel w pompie i dlatego tak międli , ew pompa do wymiany.
- piotras0062
- Mały gagatek
Miałem pisać o rozwiązaniu tej zagadki i zapomniałem, ale do rzeczy:p Okazała się maglownica bo w końcu jak nie pompa to co:P Została zregenerowana i jest elegancja francja. Pracuję już parę miesięcy i jest lala. całkowity koszt u mnie to równy tyś.