Urwana śruba pokrywy zaworów 1.4 AEX
Moderatorzy: Michał_1977, italiano_83, G0 Karcio, Haki, Qto, marcin7x5, VIP
Witajcie jako Seat to grupa VAG to zadaję tutaj pytanie. Posiadam seata ibizę z 97r 1.4 AEX 8v i urwałem śrubę pokrywy zaworów, nie chcę rozwiercać, ani wykręcać resztki , moje pytanie brzmi następująco: czy mogę wymienić ten element zaznaczony na zdjęciu i tylko przełożyć panewkę? Jeśli tak to czy muszę pozostałe mocowania wałka odkręcać i później wszystkie w jakiejś kolejności dokręcać, czy tylko mogę wykręcić ten element i drugi przykręcić ?
Ostatnio zmieniony sob paź 25, 2014 23:01 przez bigUS33, łącznie zmieniany 1 raz.
a jest tam panewka?o ile pamietam to nie ma tam panewki i nie bardzo można przekładać tak sobie bo stopka jest dotarta do wałka.
Golf Mk4 1.8t ARY 187km
Golf Mk1 1.5D
Golf Mk1 1.3
Golf Mk2 1.6 TD
Golf Mk4 1.6sr
Golf Mk1 1.5D
Golf Mk1 1.3
Golf Mk2 1.6 TD
Golf Mk4 1.6sr
- grandi
- Lord GTI
- Auto: Octavia
- Silnik: AQY
Ja miałem to samo w swojej ibizie , te sruby sa smieszne , wydlubalem srub srubokretem pukalem pukalem delikatnie az sie wykrecila
...wiesz co jest szykiem , jeździć klasykiem a nie plastikiem...
Temat o moim golfie viewtopic.php?f=87&t=519932" onclick="window.open(this.href);return false;
Temat o moim golfie viewtopic.php?f=87&t=519932" onclick="window.open(this.href);return false;
Re: Urwana śruba pokrywy zaworów 1.4 AEX
tak chyba jest panewka jako stopka
Ostatnio zmieniony pn paź 27, 2014 23:36 przez bigUS33, łącznie zmieniany 1 raz.
no właśnie o ile pamiętam to panewką jest cała stopka,jak założysz byle co może ścisnąć wałek po czym przegrzeje się i ukręci go.Powalcz ze śrubą.
Golf Mk4 1.8t ARY 187km
Golf Mk1 1.5D
Golf Mk1 1.3
Golf Mk2 1.6 TD
Golf Mk4 1.6sr
Golf Mk1 1.5D
Golf Mk1 1.3
Golf Mk2 1.6 TD
Golf Mk4 1.6sr
a jakbym rozwiercił wiertłem 3 lekko i nabił większego torxa i próbował wykręcać ?
co ci szkodzi spróbować? w najgorszym wypadku będziesz musiał wymienić stopkę, w najlepszym wykręcisz śrubę
Masz pytanie pisz ale nie rób ping-ponga - treściwie pytaj o całość co chcesz się dowiedzieć
regulamin działu technicznego
były mk2 GTD, mk3 1Y, mk4 AKQ, mk4 AXR , A3 8P jest EOS , New Beetle cabrio - oznaczone Käfer, Audi A5
regulamin działu technicznego
były mk2 GTD, mk3 1Y, mk4 AKQ, mk4 AXR , A3 8P jest EOS , New Beetle cabrio - oznaczone Käfer, Audi A5