Witam !!
Wertuje już ponad godzine wyszukiwarke, instrukcje i nigdzie niemoge znalezc odpowiedzi na moj problem, zaczal ciec mi przewod metalowy wodny, zakupilem nowy juz przymierzalem sie do rozlaczania starego ale widze ze to nie jest takie proste z jego wyjeciem czy ktos z was moze juz to przerabial i moglby mi powiedziec czy cos dodatkowo sie demontuje, na co zwrocic uwage, najlepiej jak to krok po kroku zrobic... Dzieki z gory za pomoc.
Pozdrawiam.
metalowy wąż wodny 1.6 td
Moderatorzy: Michał_1977, italiano_83, G0 Karcio, Haki, Qto, marcin7x5, VIP
- Michał_1977
- _
- Auto: Golf mk2 (ARL)
Golf mk5 (BKD)
Audi A3 8L (ASZ)
Audi A3 8P (BMM) - Silnik: Zły!
- Kontakt:
Jeżeli pytasz o tą giętą metalową rurę idącą w kierunku nagrzewnicy,to jest ona przykręcona dolną śrubą mocującą także króciec wodny z boku głowicy.Trzeba się przyjrzeć,żeby to zobaczyć.
Sa dwie srubki 8 jedna przy kroccu przy glowicy a drugi kolo chodniczki oleju filtra oleju. no i 4 opaski zaciskowe na węzach do zdjęcia. żadnej filozofii nic więcej nie trzeba demontować tylko trochę pokombinować zeby ja wyjąc. Wildze ze piszesz 1.6td wiec jezeli to silnik SB no to sila rzeczy pompkę cyrkulacyjna cieczy do turbo musisz zdjąć.
Jak już to śrubki 6 na 10 kluczykmaksiu654 pisze:Sa dwie srubki 8 jedna przy kroccu przy glowicy a drugi kolo chodniczki oleju filtra oleju.
Mój mk2 z VR6 TURBO pod maską http://www.forum.vwgolf.pl/viewtopic.php?f=87&t=372052
MK1 robi się viewtopic.php?f=86&t=540709" onclick="window.open(this.href);return false;
w12 na codzień
MK1 robi się viewtopic.php?f=86&t=540709" onclick="window.open(this.href);return false;
w12 na codzień
zrobili mi to w warsztacie za 20 zł operacja trwala ok godziny ale dodatkowo potrzebny był demontaż filtra oleju