Demontaż stacyjki
Moderatorzy: Michał_1977, italiano_83, G0 Karcio, Haki, Qto, marcin7x5, VIP
- Spooky Fox
- Mały gagatek
Demontaż stacyjki
Nie, no samą kostkę. Myślałem że problem braku prądu to wina całej stacyjki, bo nie wiedziałem o istnieniu jakiejś kostki. Teraz bogatszy o pewne doświadczenia wiem, że to wina samej kostki. Ową zakupiłem i czeka na jakieś dobre info
"Because icons never die. They just...get...faster"
Demontaż stacyjki
No to tak jak pisałem wcześniej - masz rozebrane wszystko, z obudowy od spodu odkręcasz śrubę na imbus, a później śrubkę trzymającą kostkę - i wyciągasz kostkę ze stacyjki. Wszystko w temacie.
Nie pamiętam czy po odkręceniu tego imbusa trzeba jakoś cofnąć stacyjkę czy popchnąć. Jak robiłem to pierwszy raz, to kierowałem się poradnikiem z forum (zdjęcia też nie działały) i poszło bez problemu.
Nie pamiętam czy po odkręceniu tego imbusa trzeba jakoś cofnąć stacyjkę czy popchnąć. Jak robiłem to pierwszy raz, to kierowałem się poradnikiem z forum (zdjęcia też nie działały) i poszło bez problemu.
Powoly, bo się rozpierdoly...
- Spooky Fox
- Mały gagatek
Demontaż stacyjki
No właśnie w tym sęk, że ani nie widzę śrubki, którą trza odkręcić ani tym bardziej nie mogłem przesunąć stacyjki, bez względu na to czy do przodu czy do tyłutrzeba jakoś cofnąć stacyjkę czy popchnąć
Re: Demontaż stacyjki
Czesc,
W moim przypadku najtrudniejsze co bylo to zdjac redukcje wieloklinu. Szybko sie jednak okazalo ze klucz 32(?) Idealnie pasuje na podparcie go. Potem sciagacz i redukcja zszedla.
Kolejnym elementem jest rozkrecenie krzyza (kardan) przy pedalach- klucz 13. Odkrecasz to co jeszcze przeszkadza i wyjmujesz calosc do siebie.
W moim przypadku najtrudniejsze co bylo to zdjac redukcje wieloklinu. Szybko sie jednak okazalo ze klucz 32(?) Idealnie pasuje na podparcie go. Potem sciagacz i redukcja zszedla.
Kolejnym elementem jest rozkrecenie krzyza (kardan) przy pedalach- klucz 13. Odkrecasz to co jeszcze przeszkadza i wyjmujesz calosc do siebie.
- Spooky Fox
- Mały gagatek
Demontaż stacyjki
Ja prdlę...nie no to już przesada
Ogólnie poszło na siłę - cążki, kombinerki i śrubokręt. Stara poszła w pył, doszedłem do śrubki krzyżakowej. Reszta poszła jak z płatka. Grunt że działa.
Wszystkim dzięki za pomoc.
Ogólnie poszło na siłę - cążki, kombinerki i śrubokręt. Stara poszła w pył, doszedłem do śrubki krzyżakowej. Reszta poszła jak z płatka. Grunt że działa.
Wszystkim dzięki za pomoc.
Demontaż stacyjki
Ja mialem problemy ze stacyjka, tez nie wracal kluczyk, wymienilem kostke na jakis zamiennik, nic nie pomoglo, az padlo calkiem, okazalo sie ze wystarczylo zmienic wkladke a oryginalna 23 letnia kostka nadal dziala jak nalezy, takze chyba nie ma reguly ze jesli klucz nie wraca to musi byc akurat kostka.
- Spooky Fox
- Mały gagatek
Demontaż stacyjki
No właśnie o to chodzi, że kluczyk wracał na swoją pozycję. Problem w tym, że w pozycji zapłonu stara kostka nie "łapała" i silnik gasnął. Początkowe objawy sugerowały problem z prądem lub z czujnikiem obrotów silnika (?) ale na szczęście obeszło się wymianą kostki za 13 złotych
Demontaż stacyjki
nie chcę cię martwić ale te kostki za 13zł wytrzymują ze dwa miechy, czasami się zdarzy, że komuś długo trzyma, ale w większości przypadków szybko padały
Demontaż stacyjki
Swoją kupiłem w Boschu, niecałe 40pln z tego co pamiętam, rok z kawałkiem na niej jeżdżę i chodzi wszystko jak nowe
Powoly, bo się rozpierdoly...
- Spooky Fox
- Mały gagatek
Demontaż stacyjki
Jak wytrzymają dwa miechy to będę bogatszy o doświadczenie. Teraz przynajmniej wiem co nie gra i jak to naprawić
Zobaczymy w praniu jak to wyjdzie
Zobaczymy w praniu jak to wyjdzie
Demontaż stacyjki
noooo z tą kostką to przepieprzone, też mi się rypła kiedyś tam i jak jechałem nagle mi auto potrafiło zgasnąć i się kontrolki nie zapalały, światła normalnie działały itp... potem by auto odpalić to musiałem przewody pod kierą trzymać i trybiło, dobre zabezpieczenie na złodzieja