ciężko płynnie ruszyć
Moderatorzy: Michał_1977, italiano_83, G0 Karcio, Haki, Qto, marcin7x5, VIP
ciężko płynnie ruszyć
Od jakiegoś czasu w moim golfie 4 1.6 16 v BCB 105 KM trzeszczał pedał sprzęgła, a w właściwie taki podpięty pod elektronikę wciskający się trzpień (w żadnym opisie budowy sprzęgła i pedału go nie znalazłem - nie mam pojęcia co to jest). Po nasmarowaniu wszystko przeszło, tyle, że mam wrażanie iż trudno ruszyć samochodem płynnie. Autko od czasu tego przesmarowania przy każdym ruszaniu i zmianie biegów delikatnie szarpie, co wcześniej się nie zdarzało. Czy macie pomysł co to może być? Dodam, że kompletne sprzęgło i płyn hamulcowy były wymieniane jakieś 9000 km temu, czyli stosunkowo niedawno.
Szkier
ciężko płynnie ruszyć
Czyżby do wymiany był czujnik przy pedale sprzęgła? Musialbys sprawdzić na vagu czy działa prawidłowo.
Re: ciężko płynnie ruszyć
Jest to możliwe. A wiesz może czy drogi jest taki sprzęt i czy można to zrobić samemu?
Szkier
ciężko płynnie ruszyć
Jak sie ma komp z kabelkiem do diagnostyki i programem to mozna. Ale lepiej pewnie jest znaleźć w swoim regionie kogoś kto ma i wie jak to za piwko ci to pewnie sprawdzi. Poszukaj na forum regionalnym kolegow.
ciężko płynnie ruszyć
Witam, mam podobny problem (golf 4 1.4 16v) każde, nawet delikatne puszczenie sprzęgła wiąże się z lekkim szarpnięciem, czytałem, że mogą to być tłumi drgań skrętnych, daj znać jak będziesz znał diagnozę, bo strasznie mnie to irytuje.
ciężko płynnie ruszyć
We wtorek jestem umówiony do magika, który może pomoże. Jak coś będę wiedział to dam znać. Dzięki za pomoc marcin7x5
Szkier
ciężko płynnie ruszyć
Hej,
w warsztacie facet stwierdził, że wszystko jest ok, ale nie podłączał autka do kompa. Poprosiłem, aby na moje ryzyko wymienił czujnik położenia pedału sprzęgła. Po wymianie samochód rusza i jeździ płynnie aż miło - po sprawie
w warsztacie facet stwierdził, że wszystko jest ok, ale nie podłączał autka do kompa. Poprosiłem, aby na moje ryzyko wymienił czujnik położenia pedału sprzęgła. Po wymianie samochód rusza i jeździ płynnie aż miło - po sprawie
Szkier