Witam. Zauważyłem ze auto dymi na niebiesko ale nie wciąż... nie jest to mocno... a gdy da mu się przygazówke na postoju do 5tyś to dymek wylatuje gdy on schodzi z obrotów.. Sprężanie to 12 12,5 13 12,5. Co może być tego powodem?
Auto jest świeze i nie wiem ile oleju może brać.. Mam do wymiany rozrząd to chcialem wszystko na raz zrobić. Słyszałem o dość skomplikowanym manewrze wymiany gumek w głowicy bez zwalanie głowicy, czy jest opłacalne grzebać sie z tym czy rzadko kiedy gumki pomagają.. dostałem cene uszczelki pod głowicę 60zł gumki 20zł i teraz pierścienie.. 1,8 8v 55zł cylinder, GTI 16v 150zł na cylinder.. nieby to samo mówi sprzedawca ale może być budowa trapezowa lub inna.. czy wymieniać tylko zgarniające pierscienie? Prosze o pomoc. czy pierscienie 8v pasują ?
1,8 16V dymi na niebiesko
Moderatorzy: Michał_1977, italiano_83, G0 Karcio, Haki, Qto, marcin7x5, VIP
Re: 1,8 16V dymi na niebiesko
Pewnie można uszczelniacze wymienić bez ściagania głowicy ale skąd wiesz czy prowadnice zaworów są OK? Ja bym ściągnał głowice i zrobił prima sort, a nie robil podwójnie.
- piotrek gti_abf
- Ma gadane
Wymieniaj najpierw uszczelniacze zaworów, koszt nie jest duży, za to duża może być poprawa. Jak by się mu czasem nie poprawiło to wtedy wymień pierścienie. U mnie wymiana samych uszczelniaczy pomogła w 100%
- Johnatan
- VWGolf.pl Killer
- Kontakt:
oki czyli. kupie uszczelniacze i uszczelkę pod głowicę. Czy jest aż tak koniecze planowanie głowicy ? Wymienie uszczelkę pod głowicą i gumki i gdyby był nie wypał i wciąż dymił to moge to wszystko rozebrać i na tej samej uszczelce złożyć drugi raz? i czy pierscienie z 8v pasują do 16V ? pozdrawiam.
http://adven-vksh.ru/14f20" onclick="window.open(this.href);return false;