Silnik od seata, jak rozpoznać?
Moderatorzy: Michał_1977, italiano_83, G0 Karcio, Haki, Qto, marcin7x5, VIP
- sgrodnicki
- Użytkownik
Witam
Samochód golf ii, silnik od seata toledo i
Mam w swym golfie silnik od seata toledo, z odpowietrzeniem skrzyni korbowej. Koleś od którego go wziąłem mówił że to 1.8, lecz czy mogę to jakoś sprawdzić?, bo z tego co widziałem silniki 1.6 1.8 i 2.0 wyglądają identycznie, a chciał bym być pewien? Są jakieś numery na silniku czy coś takiego co pozwoli stwierdzić co to za silnik?
Samochód golf ii, silnik od seata toledo i
Mam w swym golfie silnik od seata toledo, z odpowietrzeniem skrzyni korbowej. Koleś od którego go wziąłem mówił że to 1.8, lecz czy mogę to jakoś sprawdzić?, bo z tego co widziałem silniki 1.6 1.8 i 2.0 wyglądają identycznie, a chciał bym być pewien? Są jakieś numery na silniku czy coś takiego co pozwoli stwierdzić co to za silnik?
http://forum.vwgolf.pl/viewtopic.php?t=65323" onclick="window.open(this.href);return false;
Cały mój kraj >> http://forum.vwgolf.pl/viewtopic.php?f=87&t=519472" onclick="window.open(this.href);return false;
- sgrodnicki
- Użytkownik
musi być oznaczenie musisz dobrze wyczyścić i nie zawsze jest własnie w tym miejscu. Daję ci rysunek poglądowy (blok z 1.6 TD SB) gdzie się numery znajdują szukaj najlepiej na całej szerokości bloku
podejrzewam że może to być silnik 1.8 o ozn. AAM (75km) lub ABS (90km)
podejrzewam że może to być silnik 1.8 o ozn. AAM (75km) lub ABS (90km)
Kto SmarujeTen Jedzie
AUS LIEBE ZU DEN AUTOS DER GRUPPE "VAG"
Volkswagenwerk AktienGesellschaft
AUS LIEBE ZU DEN AUTOS DER GRUPPE "VAG"
Volkswagenwerk AktienGesellschaft
- sgrodnicki
- Użytkownik
tam gdzie zaznaczyłeś po prawej, znalazłem coś : 1F079 , ale to raczej nie kod silnika :/
- sgrodnicki
- Użytkownik
Re: Silnik od seata, jak rozpoznać?
Dobrze wyczyść, czytaj szmata benzyna i do czysta. Też kiedyś szukałem oznaczenia i tak samo nie było widać, tylko nie skrob niczym.sgrodnicki pisze:niestety w tym miejscu pod króćcem wody, niema żadnego kodu :/
Cały mój kraj >> http://forum.vwgolf.pl/viewtopic.php?f=87&t=519472" onclick="window.open(this.href);return false;
Na trzecim zdjęciu widać numer silnika,pierwsze dwa znaki oznaczaja typ czyli 1F,silniczek to 1.6
- sgrodnicki
- Użytkownik
Serdeczne dzięki:) Jestem Bardzo zadowolony z takiego działania, teraz tylko załatwię sobie umowę na ten silnik, i zmienię w dowodzie na 1.6:)
- Michał_1977
- _
- Auto: Golf mk2 (ARL)
Golf mk5 (BKD)
Audi A3 8L (ASZ)
Audi A3 8P (BMM) - Silnik: Zły!
- Kontakt:
Dodam od siebie,że silnik 1F wychodził w dwóch wersjach- 1991-94 Mono-Jetronic 70KM i 1994-97 Mono-Motronic 75KM
- sgrodnicki
- Użytkownik
Dzieki za podpowiedz, bo będzie mi bardzo potrzebna, przy zmianie danych w dowodzie:) To ja mam 70KM teraz w teorii, bo mam osprzęt z RP